сряда, 15 юли 2009 г.

На прощаване...

Българска Социалистическа Партия
Парламентарна група на
“Коалиция за България”

П Р Е С Ц Е Н Т Ъ Р
София, “Позитано” 20 тел/факс 8107234


Уважаеми колеги,

Вутьо Томов Ботев, един от активните членове на БСП се обърна с писмо лично до председателя на НС на БСП Сергей Станишев. В писмото си г-н Ботев изразява подкрепата си към лидера на БСП и предлага своята оценка за изминалия управленски мандат и бъдещето на левицата.
Според Вутьо Ботев след изборите БСП навлиза в един изключително важен период, в който трябва да се направи задълбочен анализ на изборните резултати. С активното участие на ръководните органи и редови членове трябва да бъдат изведени важните насоки за бъдещата дейност на партията. По думите на г-н Ботев е време за анализ, а не на униние и заклинания. „Зрялост, спокойствие и вярна посока за действие – това ни трябва сега”, пише той в писмото си.
Г-н Ботев подчертава, че БСП е член на Социнтерна и е част от семейството на ПЕС, поради което въпросът каква партия е БСП не стои на дневен ред. Според него по- важно е социалистите да се занимават с реалностите в страната и света, с проблемите на хората и начините те да бъдат разрешени. В писмото се посочва още, че БСП не бива да се превръща в икона, а трябва да се развива.
Според социалиста през последните четири години БСП е реализирала най- успешното управление за целия преходен период. Ето защо резултатите от изборите не бива да се преувеличават и не бива да бъдат определяни като съкрушителни.

15.07. 2009г. Ръководител на Пресцентъра
Гр. София Жанет Пашалиева

Share

3 коментара:

  1. Съжалявам, ама май нещо не разбирам! Това майтап ли е, или е сериозно?

    Едно време такива писма и телеграми се изпращаха от цели трудови колективи,творчески сдружения,АПК-та и т.н.
    А сега какво излиза? Само Вутьо Томов Ботев ли е човека дръзнал да изпрати писмо до Сергей Станишев?

    Или друго, звучи сякаш др. Т.Живков е изпратил поздравително писмо до конгреса/или как там се казваше/ на СБП и е дал правилните насоки за развитието на Партията.

    А най-голямо ми е удивлението, че с това се занимава пресцентара на Парламентарна група на
    “Коалиция за България” Егати значителното събитие свързано с дейноста на групата!

    Абе тия хора друга работа нямат ли? Явно нямат!

    ОтговорИзтриване
  2. Тия хора не са добре и туй-то!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Вутьо Томов Ботев е пенсиониран старшина от Мусачево с осми клас образование. Цял живот е бил партиен близач и доносник....

    ОтговорИзтриване