четвъртък, 2 юли 2009 г.

Юнак Серго и двуглавата ламя БойКостов


Направих експеримент. Опитах се да заплаша децата си, че ако не слушат, ще им купя сладолед. Познайте какво стана-пълен шок! Мамо, ти добре ли си, пита синът ми, който е по-голями и социално по-ориентиран, та знае, че не може да те плашат с нещо, което всъщност искаш. Та затова не го разбирам Станишев, който с добавена твърдост в гласа размахва двуглаво плашило на Костов и Борисов, които щели да приватизират болниците, здравноосигурителната и пенсионната система. Де да беше така! Уви, няма как да стане, поне не толкова бързо, колкото ми се иска. Ма то и намерение няма-ако г-н Станишев си направи труда да прочете програмите на конкурентите си ще види, че плановете на ДПС, например, за здравната реформа, които са известни отдавна, са много по-драстични от тези на Синята коалиция. Но кой ти чете програми, важното е да се плашат гаргите. И плашенето стигна до там т.нар. кампания „Бойкостов” вече да е „подписана” официално с гласа на Стефан Данаилов, сиреч от името на БСП. Които уж нямаха нищо общо, това си било работа на коалиционния партньор „Нова зора”. И финансирането им си е отделно, както стана ясно, поне на хартия. А за Азер Меликов все така си мълчат. Важното е Костов да е мноооого лош. Защото ни трябват призраци от миналото, трябват ни плашила, трябва ни невидима (или по-видима) заплаха. Лошото е, че не само Станишев мисли така. Лошото е, че в кампанията има повече лозунги, отколкото мисъл. И вместо да се замерят с ретро лозунги като „Костов го направи с Балкан, ще го направи и с пенсиите” и „Червени боклуци”, политиците можеха да погледнат на избирателите като на граждани, данъкоплатци и потребители. Така би им било по-лесно да кажат нещо смислено. Защото когато срещу себе си виждаш маймуна, нормално е да се държиш като такава, ако и да не си даваш сметка, че всъщност се гледаш в огледалото.

Share

1 коментар:

  1. Политика и морал
    Българино!
    Само преди две седмици ти хленчеше, че няма за кого да гласуваш.. Сега надигна глава. Намери си за кого да гласуваш?- Добре.
    -Защо обаче, по инерция, продължаваш да съскаш срещу Костов? Защото морала и висотата на другите, удрят комплекса ти за малоценност ли?
    -Какво лошо има в това да видиш, че в България се зараждат наченките на истински политически морал? Е, за сега, само Иван Костов е носител на такъв тип морал - "да се говори каквото се мисли и да се върши това което се говори".
    -Защо това дразни толкова много ушите ти..??
    Нормалното е да се приветства всяко положително развитие в оцапания политически живот в България. Някога СДС беше заслонът, в който номенклатурата се скри от гнева на народа. Като му изпопадаха керемидките Бисеров, Бакърджиев, Софиянски, Юруков, Радонов.. и лъсна отсъствието на политически морал и у хора като Ж.Желев, Бонев, П.Стоянов, СДС/после ОДС/ си получиха оценката на избирателите и заминаха в опозиция / а керемидките - завинаги/.
    Те говореха неща, които не мислеха и извършиха дела обратни на думите си.
    После,някой докара Царя, със същата цел - да заслони тайната власт на номенклатурата и да си напълни "негово величество" джобовете.
    Народът не се усети и гласува за него. "Царя" говореше неща, които не мислеше и извърши неща обратни на говоренето му. Получи си го по най-унизителния начин. Заслужено бе изхвърлен от политиката и историята на България. Завинаги!!!
    Така стана и с „Тройната коалиция”. БСП и НДСВ и ДПС крояха тайни замисли, говореха едно а извършиха друго. И си получиха заслуженото.БСП отиде в реанимация за дълго, ДПС отива в инфекциозното, а НДСВ го изпратихме мълчаливо.
    Кошлуков беше наказан за същата липса на политически морал. Останалите зад борда на тези избори - също, защото на българина му стана ясно, кой е истински и кой е менте.
    Яне Янев получи кредит от избирателите, защото няма по какво да се види дали това което говори е това, което мисли и дали това което казва, че ще прави е това, което е говорил.
    Страхотно мъдър е българския избирател!
    Сега идва във властта Бойко Борисов. И неговият ГЕРБ получи кредит на доверие. Критерият, по който ще бъде оценяван от избирателите е пак този: - дали се говори каквото се мисли и дали се върши това което се говорило от тази партия.
    Ако се размине с този минимум за наличие на политически морал, политическата кариера на Борисов ще е много кратка, а ГЕРБ ще има съдбата на политическите ментета до тук.
    Защото на тези избори, освен всичко друго, българския народ показа, че е платил с лихвите цената на мирния преход и от тук нататък всеки политик и политика ще получава това което заслужава. Включително и развалени яйца и нещо по-твърдо по главите си. Страхът от брадвите го няма. Тоест, няма го и страхът от палките и хватките на полицията и мутрите. Сега сме на чисто -пито платено.
    Голямата победа за българската демокрация е , че най-после бе дефиниран образът на моралната и неморалната политика и физиономията на моралния политик и на политическия мошеник.
    За неудоволствие на мнозина, Иван Костов е политикът с нов морал. Възрастта му няма значение.
    Колкото и да се дразнят някои, той е огледалото в което се и ще се оглежда всеки, който от тук нататък помисли да прави политика.
    Процентите на партията му сега нямат никакво значение.
    Колкото повече действуващите политици и държавни мъже се отдалечават от стандарта Костов, толкова по-бързо ще изхвърчат от политическата сцена. И толкова повече ще расте подкрепата и процентите на водената от Костов или за придържаща се към зададения от Костов стандарт за политически морал, политическа формация.
    Това е нещото, което вбесява и плаши ментетата.
    Страхът от появата на морал в политиката!
    А , че носителят на такъв морал се казва Иван Костов, е само подробност.
    Можеше да се нарича Станишев или Сакскобурготски, или Доган, но не би...
    Би могъл да се нарича и Бойко Борисов.
    Аз истински си пожелавам това.

    www.demograph.blog.bg

    ОтговорИзтриване