петък, 19 юни 2009 г.

Бърни, стани премиер на България, не съсипвай Формулата!


Писна ми от популисти! Не стига, че политиците обръщат внимание само на бедните и низшите духом, не стига че най-голямото наказание е да си средностатистически българин без право на социални блага, но задължен с високи осигуровки, не стига, че телевизиите ме заливат с помия от индивиди, учещи се да пеят или да се къпят пред други хора, сега съм на път да загубя и последната си утеха. 8-те топ отбора от Формула 1 са на път да теглят една на Бърни Екълстоун и да си анправят алтернативно състезание. И това е добрата новина след като в последните сезони Бърни направи всичко възможно да дотегне и на отборите, и на зрителите. Какво точно ще стане и още повече-какво точно ще гледаме от догодина още не се знае. Факт е обаче, че популистките дивотии, направени от Бърни във Формулата и още по дивните му намерения много приличат на милосърдните идеи на Мишел Платини за футбола-как да стане така, че повече отбори от повече страни да имат достъп до големите трофеи-например „Спортист“ Своге да се бори мъжки с „Барселона“ за Шампионската лига, и ако може да спечели. Идеята на Платини, разбира се, не е вдъхновена от „Спортист“ Своге, защото е насочена към превземането на нови рекламни пазари, а България едва ли е най-интересният. И в това няма нищо лошо. Но кой реши, че зрителите от въпросните нови територии искат да гледат разни непоръбени отборчета, вместо истински класни тимове, които видиш ли, според футболните гурута били омръзнали на публиката. Подобна теория развиваше и Екълстоун- какво било това, всяка година да печели „Ферари“! Като спря да печели-е, какво е сега това, „Макларън“ та „Макларън“, да го смачкаме! Ма много харчите за нови коли, я лимит на отборите, колкото за нови болтове и смазка, та да може всеки среден арабски шейх с три жени и 2 кадилака да си купи отборче във Формула 1. Ще ми инвестирате в технологии, я марш на пистата и газ, че реклами трябват, рекламииии! В заключение ще кажа, че светът върви към съсипия, ако и Формулата се разпадне. В края на краищата, да вземем да поканим Бърни Екълстоун за служебен премиер и да се приключи.
Share

7 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. @Сандо
    Моля те, стига с тези французи и колко са онеправдани и колко е велик Париж и френската държава ! Нищо подобно...ако не бяха англичаните , "великите" франсета щяха просто да говорят на немски !
    Докато французите мърморят за футболните си звезди, които играят в английската лига, англичаните пък се опитват да прокарат закони, с които да ограничат клубовете си да купуват само определен брой чужденци...защото това пречи на развитието на местните футболисти!Така че това, което си написал е доста субективно и пристрастно!
    Извинявай, но Англия е била винаги и ще бъде пред една Франция...независимо дали говорим за икономика, политика, футбол или влияние в света!
    Да не би Платини да не е играл в чужбина! Какво лицемерие, типично по френски!
    Rule Britannia е лозунгът, който трябва да се напише на върха на ARC DE TRIOMPHE!

    И вместо да спорим за очевидното , нека оставим французите на собствените им халюцинации за величие и помислим за 5ти Юли!

    Гергана

    P.S.Поздрави от Велика Британия :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. @САНДО
    Назидателния тон си го запази за френската си рода, а циничния пак за тях...или както казват англичаните "sarcasm is the lowest form of wit"!
    Не, наистина нямам намерения да споря с теб, защото "I can't have a battle of wits with unarmed person"!:)))
    "...фронтални атаки, обиди и импровизирана педагогика...",САНДО, ти се взе прекалено на сериозно, типична френска арогантност с българска байганьовщина!Явно така баща ти говори на майка ти...!
    И ще продължанаш да гледаш добри френски футболисти в Англия, защото във Франция те щяха да си останат "Henry, who???"

    Гергана

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  6. Всеки един спорт омръзва и губи интерес/фенове/пари при наличието на един постоянен шампион

    ОтговорИзтриване
  7. @Сандо
    Не, Сандо, това, което сподели не направи деня ми "още по-прекрасен"...извинявам се, макар че аз не бях запозната със ситуацията! Аз просто се защитих срещу графичния цинизъм отправен към мен.
    Не съм отправяла лични обиди и неразбираемо защо ти прие толкова лично, факта, че нарекох позицията на Платини: френско лицемерие!
    ...когато предизвикваш научаваш много за непознати или хора, които пишат за морал , толерантност, свобода или просто са известни, но не осъзнават, че е лесно да имаш претенции, че си интелектуално-прогресивно гуру, но всъщност са дребни душици, които ще останат само с претенциите си!И моля те в никакъв случай не визирам теб...разбира се мога да ти дам примери, но всеки трябва да осъзнае кой кой е в блогосферата сам за себе си, а ако притежаваш необходимата интелигентност не е трудно да отсееш плявата от просото !
    Е, намерението ми бе да споря дали peugeot е по-добро от jaguar, но се получи балканска неразбория...приеми го с усмивка!

    @Ралица
    Няма да досаждам повече

    Гергана

    ОтговорИзтриване