сряда, 27 януари 2010 г.

Борисов призна: Желева се представи лошо

Промените в правителството са по принуда, защото Желева не се представи добре. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на обсъждането на промените в кабинета в Народното събрание. И едва ли не се самоцитира: „Аз казах точно: заради това, че тя не се представи добре и по този начин бидейки да продължава да бъде министър на външните работи, щеше да създаде проблем в България.„

Питам се, аз ли съм пропуснала това признание на Борисов. Ето какво казва той на 22 януари, когато се наложи да обяснява защо е приел оставката на Румяна Желева като кандидат-еврокомисар, но не и като външен министър, въпреки че правителствената информационна служба съобщи обратното:

"Тя се оттегля с гордо вдигната глава, след като беше защитена от всички наши лидери в Европа, но трябваше да освободим Барозу, да се развържат ръцете на ЕНП, не искам България да е ябълката на раздора”.

И в днешното си изказване премиерът, разбира се, уточни, че причината за лошото представяне е комплотът, организиран от социалистите. Но призна, че представянето на Желева е било лошо.

По-добре късно и между другото, но най-добре навреме и в прав текст.

Снимка : Красимир Юскеселиев, „Дневник”

Share

5 коментара:

  1. И аз за първи път чувам, че е казал подобно нещо?! Да не говорим за самата Желева - тя още не го е казала. Ако той имаше някаква реална преценка за нея сигурно нямаше да я предложи. Но в такъв момент се питам тези, които я предлагат би трябвало да са на нейното ниво?

    ОтговорИзтриване
  2. Това е живото доказателство как Боко бил "пазел" хората си. Поредната му лъжа и измама.

    ОтговорИзтриване
  3. Е-е, това вече е издребняване.
    Нека е ясно - 20 г. държавата върви много зле.
    Пример: помните ли Шоковата терапия? Представяха ни я като вълшебно средство да се оправим.
    И колко вълшебно беше средството? Защо после никой гордо не се изпъчи и не каза - Аз съм авторът на шоковата, аз изведох Бг от блатото? Защо, а?
    А вие - Желева, та Желева.
    Мижаво дребнотемие.

    ОтговорИзтриване
  4. Бойко откри Америка,наред е Цецка Цачева

    ОтговорИзтриване
  5. Не виждам, някой да коментира каква всъщност е била "професията" на Желева още преди номинирането й. Трябваше ли цял свят да научи, че тя е работила за сенчестия бизнес, за фирми на ДС, та тогава да се замислим дали само социалистите са били виновни за провала й.Това разкритие беше шамар за всички, които опитват мимикрията като "похват" за демонстрация на уж скъсване с миналото...

    ОтговорИзтриване