вторник, 24 април 2012 г.

Луксозният Лозенец - вода и кал до колене

Това е Кръста, кръстовището на бул. "Джеймс Баучър" и бул. "Черни връх", когато вали. Преминаването през кръстовището е предизвикателство както за автомобилите, така и за пешеходците, освен ако не са снабдени с плавници и неопрени. Слизайки надолу в посока Кошарите положението е още по-зле, още повече предвид обилната кал около строежа на метрото. Което прави специалната екипировка още по-наложителна. 

Не, че дъждът пречи на усиления труд на строително-ремонтната бригада - както се вижда при внимателно взиране в снимката, асфалтът дими. Не разбирам от строителство, така че не мога да коментирам качеството на работата в тези условия. Обаче точно тази кръпка, както и да се направи, все е тая, май. Ако сте пропуснали да видите дима, ще почувствате как обувките ви потъват в пресния асфалт. Защото просто няма как да разберете, че не бива да минавате оттам, нали? 




Улица "Драгалевска"- кал и дупки.  

Районът около РУМ-а: няма как да минете оттам, без да се окаляте до колене. Особено ако тепърва излизате, няма как да се явите в "цивилизациятя" в нормален вид. Освен ако не си носите обувки и панталон за смяна. 


А това е местната забележителност- езерцето зад РУМ-а. Минаването покрай него е висш пилотаж, местните си знаят как да пълзят покрай оградата на близката кръчма, като Том Круз по скалата в "Мисията невъзможна". Ноо няма нищо невъзможно за столичани в Лозенец, вервайте ми.


Нямаше как да си снимам дънките отзад, но пък в обувките ми шаваха попови лъжички. 

Share

10 коментара:

  1. E....ще поспорим, не забравяйте и кв.Ив.Вазов!!

    ОтговорИзтриване
  2. Радвайте се на това, което имаме!
    Не останах с впечатление, че в Англия има порои каквито тук имаме. Но там канавките край пътя са дълбоки до 2 метра. Недай си боже някой велосипедист или автомобил да кривне..
    В Малави обаче си вали и още как. Канавките им също не са плитки - поне 1 метър, най-вече в населените места. Народната (африканска) мъдрост казва: искай дъжд и ще получиш кал. Там се радват на дъждовния сезон, всичко е по-зелено, нищо че е мокро и, понякога, доста кално..

    ОтговорИзтриване
  3. "...Не разбирам от строителство, така че не мога да коментирам качеството на работата в тези условия..."
    Ако не е суха подложката, то няма да има слепване. Качеството ще е никакво.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Когато се полага асфалт и не е сухо след 1-2 месеца става като снимка 3.След това отново се асфалтира/усвояват се средства/,и така до безкрайност перпетуум мобиле.

      Изтриване
  4. И това е в "най-елитния" столичен квартал, ако в него е така, правете си изводи за другите.

    ОтговорИзтриване
  5. И кое му е елитното? А ако се абстрахираме от факта че,статията е за един софийски квартал,подобна гледка може да се види в почти всеки град.
    климатици

    ОтговорИзтриване
  6. и забележете - никъде не е обозначено място за пресичане на бул. Черни връх за пешеходци. Те се борят между автомобилите. Най-страшното е, че това е начин на мислене ! Къде е общината или не-знам-си-кой, който би следвало да контролира това ? Изключително слаба култура на превенция !

    ОтговорИзтриване
  7. Много странна работа. Нали искате метро? Не може и кино и кифла. След пускането на метрото, бул. Черни Връх ще заприлича на нещо подобно на Т. Александров.

    Относно асфалта, в зимния период се използва студен асфалт за кърпене.

    А този дето иска да пресича там където не трябва. Пич, писнало ми е от камикадзета като теб!

    ОтговорИзтриване
  8. Е няма о колко е луксозен. Само напразно си карат скъпите коли по течи пътища.Интересно ми е колко пъти в годината карат автомобил си на ремонт именно поради лошите пътища.Снимките са ужасни.Не стига че постоянно има и се извършват ремонти и да се кара по все още подобни пътища е недопустимо за мен.Но с пускането на метрото всичко ще се оправи.

    ОтговорИзтриване
  9. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

    ОтговорИзтриване