сряда, 23 декември 2009 г.

Големият още е тук!

Генерално никак не си падам по Коледата и изобщо не вярвам, че стават чудеса. Ето и днес, от сутринта бродя по улиците на минусови температури, затрупана с празнично-организационни задължения. Бръснещ поглед върху новините показва, че денят е обикновен: някакви се опитали да взривят джипа на Делян Пеевски, ама той всъщност не бил негов и изобщо не се знае да е бил заплашван. Че кой ще го заплашва? На мама момчето просто е без конкуренция. Както и да е. САПАРД приключила с 500 милиона лева неусвоени средства. Е да, ама колко пък бяха усвоени за грозни хотели и все от правилните хора-питайте Доган за инструмента за разпределянето на порциите. Сериалът „Наглите” вече е на трета серия, но спрях да го следя, откакто на полицай му откраднаха коледната елха. Явно наглостта се предава заедно с острите респираторни заболявания, характерни за сезона. Бареков пък е открил топлата вода на интернета и гърми, че започва нова ера в журналистиката. А култовата „Барекада” вече ще се гледа не само в българските села, които имат 2 ефирни програми, а и по целия свят, благодарение на чудото на НТР. И на това място, тъкмо да хлопна браузъра, виждам светлината в тунела, извора на надеждата, коледното чудо: Михаел Шумахер ще се завърне във Формула 1 с отбора на "Мерцедес " през 2010 г. Този път официално и последно. Няма новина от последните месеци, която да е предизвикала повече искрена радост и трепетно очакване у мен. Защото след последния бозав и непретенциозен сезон във Формулата, какво друго й трябва освен комбинацията Шумахер-Браун-„Мерцедес”, за да стане отново истинска?! И как да не се зарадваш, на фона на родната криминално-дебелашка картинка, че един от малкото Големи в съвременния свят отново излиза на сцената. Защото те са все по-малко и на повечето им идва време наистина да се оттеглят. На кого ни оставяте, иде ми да викна? Кой ще ни служи за пример, кой ще ни вдъхновява, кой ще ни вдъхва надежда, че хората могат да бъдат толкова добри в това, което правят, че светът да изглежда по-добро място за обитаване. Колкото повече са Делянчовците и Барековците у нас, толкова повече имам нужда от такива като Шумахер, Големите, неповторимите в своята си област. Дори и да не сте фенове на германеца, на „Мерцедес” или на „Ферари”, предполагам, че ще ме разберете. Всеки от вас си има своите Големи Хора, на които вярва и които го мотивират да е все по-добър в това, което прави. Така че това е добрата новина: Шумахер се завръща в „Мерцедес” с обещанието за най-добрия пилот, автомобил и тим на пистата. И като имам предвид „новата ера”, обещана ни от Бареков , скоро няма да има нищо за гледане в родните медии. Така че, сядайте да гледаме Формулата!

Снимка: http://www.sportal.bg


Share

6 коментара:

  1. Искаше ми се тази Коледа да е по-хубава от миналата,но някакви нагли,по-нагли и най-нагли наглеци направиха Коледата невъзможна.

    ОтговорИзтриване
  2. Ралица, най-настойчиво питаш кой да ни служи за пример. Ами толкова е лесно да се сети човек; Премиера ни е за пример мила! Я виж какъв е умен, далновиден и праволинеен в криволиченето си. Само не мога още да си отговоря, защо и как успя да стане министър председател без да му извадят досието. Помня, че все още си е член на БКП, не съм чувал да се е отказвал. Ето човек за пример!
    Аз се гордея, с моя любим премиер, който ми служи за пример нищо, че не съм гласувал за него, за което люто съжалявам!
    Весели коледни и новогодишни празници! И малко по-оптимистично:)

    ОтговорИзтриване
  3. И аз си го мислех,
    но ти го написа...
    и всичко е толкова
    истинско

    ОтговорИзтриване
  4. Браво!
    Това е голямата новина, наистина!

    Михаел наистина е голям, ако не и най-големият!
    Казвам го като фен на Формулата още от времето на Иванславковата телевизия.

    И още един голям ще гледаме това лято - Ланс Армстронг! През юли го видях за пръв път на живо в Пиренеите, следващото лято пак съм там - на митичния Кол дьо Турмале!

    А пред Бареков дудука 100 пъти предпочитам Берковската духова!

    Весела Коледа, здраве и късмет на Вас и на най-милите Ви!

    Д-р Т.Лефтеров
    Франция

    ОтговорИзтриване
  5. Ами тука е
    За 7 милиона евро на сезон
    Никой не би отказал

    ОтговорИзтриване
  6. С ПОВЕЧЕ ОТ УВАЖЕНИЕ КЪМ РАЛИЦА !
    ДАНО СТЕ НА ЯСНО (Ралица) ЧЕ БУДИТЕ ВЪЗТОРГ В НАС ОСТАНАЛИТЕ, КОИТО НЯМАМЕ ВАШИТЕ УМЕНИЯ, А СЪЩАТА СЪРЦАТОСТ ЗА ИСТИНА, РЕАЛНОСТ,ПРАВОТА,ЧОВЕЧНОСТ,И ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ДОСТОЙНСТВА ТАКА СТАРАТЕЛНО ОТНИМАНИ ОТ ПОКОЛЕНИЕ НА ПОКОЛЕНИЕ ЗА ДА ЖИВЕЕ ТЪПАТА БАРЕКОВЩИНА ВЪВ ВСИЧКИТЕ И УРОДЛИВИ ФОРМИ.
    ДАНО ДА ВИ СТАНЕ ЯСНО, РАЛИЦА КОЛКО СТЕ НИ НУЖНА !!!

    ОтговорИзтриване