събота, 16 май 2009 г.

И неговата майка също


Ако имаше как Чапаев да стане водач на листа в България, щеше да стане. Или поне мажоритарен кандидат. Щирлиц със сигурност  щеше да води листата в 24-и МИР в София. Киркор и Гарабед щяха да се опълчат мажоритарно на братя Галеви. И може би щяха да спечелят. Очевидно това е логиката да номинираш героите от съвременния фолклор за депутати, при това водачи на листи. Ако някой още не се е сетил, думата ми е за Делян Пеевски. Толкова градски легенди едва ли са се носили за друг млад човек в най-най-новата ни история. И за неговата майка също. То не бяха корупционни скандали, шантаж с манекенки, покупки на медии, които организираха лайномети срещу "Овъргаз" и Бойко Борисов, безочливо скандалната сделка със сградата на НАП. И в нито един от тези случаи Делян Пеевски или заветната му майка не изплуваха на повърхността, както обикновено става с определени субстанции. Други хора се обяснаваха, оправдаваха, замазваха. И така тихомълком, докато не се разбра, че Пеевски ще излезе от анонимност като оглави листата на ДПС в Пазарджик. Какво ни казва този жест от страна на ДПС- нищо повече от популярен жест с три пръста. Вие си говорете, ние си знаем. Нагло е меко казано. Почти ми се изчепа речника откъм определения. Едно е ясно. Синдромът Пеевски е на власт твърде дълго. Трябва да се сложи край. 
Share

4 коментара:

  1. Ширлиц не знам, но майор Деянов си е щастливо министър на културата... :)

    ОтговорИзтриване
  2. @ Сашо: ... Гоце пък, както е добре известно, е президен, а Павлик Морозов - премиер. В целият този театър на абсурда обаче първа награда печели Гюро Михайлов - несполучил цар-среднист, който също беше премиер на задунайската губерния и стоя до последно със знамето ;-)

    Тук се замислям, че последният персонаж със сигурност не знае кой е истинският Гюро Михайлов...

    ОтговорИзтриване
  3. Аз не мога да разбера къде намесваш горканчо Чапаев при Пеевски и неговата майка също. Тва е все едно да наредиш един до друг Фидел Беев и Азер Маликов.

    ОтговорИзтриване
  4. По последни слухове, неговата майка ще купува и Радио Ереван.

    ОтговорИзтриване