сряда, 11 ноември 2009 г.

За няколко часа (милиона) повече

ГЕРБ ще подкрепи искането на ДСБ и „Атака” за отстраняването от длъжност на президента Георги Първанов, съобщи вечерта на 10 ноември от чужбина премиерът Бойко Борисов. Аргументът:„След като нашите партньори в парламента са го направили, след като президентът се изложи по този начин – ако не ги подкрепим, това означава какво? В случая ще ги подкрепим, понеже те искат. Иначе аз не бих предизвикал такава криза, но те са ми по-важни вече от президента Първанов“ (по агенция „Фокус“).
Само часове по-късно, по обяд на 11 ноември, Борисов казва: „Очаквам разум от всички – да върнем назад емоциите, обидите. Във времето на финансова криза събарянето на президентската институция, събаряне на правителството, нови избори, ще ни извадят от правия път.“ (http://www.retv.bg/?video_cat_id=2 )
И само между другото: „Станала е грешка“- така финансовият министър Симеон Дянков обясни орязването на помощите за майките студентки и за отглеждането на близнаци. „Грешката“ беше съобщена, аргументирана и защитена в понеделник от министерството на труда и социалната политика. Обществената реакция обаче беше мигновена и гневна. Очевидно в резултат на това в сряда, три дни по-късно, отново имаме промяна на правителствената позиция, маскирана като грешка.
Share

4 коментара:

  1. Бойко със снимка на Гоце в ръка: "Да подкрепя или не - туй е въпросът" :)))

    ПО-тревожното за някои трябва да е друго: "В случая ще ги подкрепим, понеже те искат. Иначе аз не бих предизвикал такава криза, но те са ми по-важни вече от президента Първанов". Очевидно ДСБ и "Атака" точно сега са станали за БеБе по-важни от Гоце. А какви са били от 5 юли досега? Вероятно по-неважни...

    ОтговорИзтриване
  2. По време на "царското" управление имаше подобни случки. Пускаха разни идеи в публичното пространство и чакаха реакцията на гражданите. След това (при нужда) се променяше предното решение.

    ОтговорИзтриване
  3. а дали увеличението на акциза за цигарите няма да се окаже грешка. явно, не. никой не гъкна и от догодина по-скъпи цигари. язък да бяха знаели хората че всяко решение може да бъде „грешка„ биваше да протестират малко и нямаше да пипнат цигарите

    ОтговорИзтриване
  4. Лъкатушенето ще стане основна черта на тоа правителство. Лошото е, че може останалите десни формации да си вкарат автогол, като подкрепят политиката на ГЕРБ. Вижте и моето мнение тук: "Чрез импийчмънта Бойко атакува десните, а не Президента"
    http://bgmisli.com/2009/11/13/boiko-atakuva-desnite/

    ОтговорИзтриване