петък, 27 ноември 2009 г.

Последните минути на Re:tv

Тази вечер приключи проектът Re:tv. За мен лично той приключи толкова внезапно, колкото и започна. Преди две години по същото време, когато напуснах БНТ съвсем ненадейно и по съвест, Асен Григоров ми каза: Не приемай други предложения, изчакай, ще направим нещо страхотно. Аз реших да повярвам, че на този свят има и каузи. Чаках два месеца без да знам изобщо какъв е проектът, как се казва, кой стои зад него. За първи път видях бъдещата Re:tv като почти срутен пети етаж на Парк-хотел „Москва“. Бяхме трима души с една печка. После стените бяха боядисани, започнаха да идват бъдещите колеги, идеите -да се материализират като концепции и часовници. Неусетно дойде 7 май 2008 година, когато съобщих първата си новина по Re:tv: „Руските войски разпръснаха с ракети облаците над Кремъл, за да не развали дъждът иногурацията на Дмитрий Медведев като президент на Русия.“ И така до днес, когато съобщавам последната: Re:tv спира излъчване. Не защото ние не можем или не искаме да продължим да работим, а защото явно обстоятелствата в България са такива. Няма идеали, а интереси, няма каузи, а корупция, няма красота, а Красьовци. Сигурно можехме да направим и повече, сигурно сме бъркали, сигурно не винаги сме били на нивото, което ни се е искало. Но по дяволите, винаги сме били честни, аз винаги съм била честна и когато съм казвала нещо от екрана, съм го правила искрено и убедено. И съм вярвала, че е възможно, макар да сме малки, да сме различни, да сме неконкурентни на звездните рейтинги на „брадърите“ и „денсовете“, вярвах че е възможно да накараме хората да ни чуят. Да помислят, да разберат. И все още вярвам. И вярвам също, че докато има още такива, които продължават да вярват и да опитват, Те няма да имат власт на нас! Тези, които си мислят, че всичко се купува и продава. Няма да се предам без бой, честно! Надявам се и всички колеги, които все още отстояват професионалните и гражданските си принципи. Ако се видим пак, значи сме победили!
Share

102 коментара:

  1. Георги Антонов27 ноември 2009 г. в 20:33

    Сигурен съм, че ще се видим пак. :) Не само е възможно една телевизия да накара зрителите си да се променят, сигурен съм, че Re:tv промени гледните точки на много свои зрители и ги научи да търсят истински отговори. С две думи, Re:tv е една медия която изпълнява мисията си. Малък остров на нормалната, "вменяемата" гледна точка върху събитията. Благодаря ви за добре вършената работа :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ужасно съжалявам, жалко за добрата телевизия, дано има продължение след време.
    По принцип не гледам телевизия (нямаме телевизор), но заради ReTV започнах да ползвам IPTV.
    Успех в намиране на добра работа!

    ОтговорИзтриване
  3. Жалко, жалко, жалко...

    ОтговорИзтриване
  4. "И вярвам също, че докато има още такива, които продължават да вярват и да опитват, Те няма да имат власт на нас! Тези, които си мислят, че всичко се купува и продава. Няма да се предам без бой, честно!"

    И ние ви вярваме! И има надежда докато има хора като вас!
    Ще ми липсвате, но се надявам да се видим пак!

    ОтговорИзтриване
  5. не я гледах тази тв, но ми стигаше да знам, че я има. сигурен съм, че приказката не свършва тук ...

    ОтговорИзтриване
  6. Уважаем Ралица, страшно съжаляваме за това, че RE: TV спира излъчване. Гледайки вашата телевизия се чувствахме сред свои, сред съмишленици. Показвахте възпитаност, начетеност, искреност, интелигентност. Един оазис на нормалността в българския панопитикум на "изкривените огледала". Българският телевизионен ефир остава без своя коректив за културно говорене и обективна журналистика. Без своите хубави лица. Участвах активно в учителската стачка - на втория голям митинг в София ме впечатли един лозунг, написан собственоръчно от колеги, който цитираше откъс от песен на Кирил Маричков - "Как искам да живея в един различен свят". Тревожно ми е какво става с нас и какво ни очаква. Редно ли е всички нормални и начетени българи да се чувстват презрени имигранти в собствената си страна? Очаквам с надежда да ви гледам и слушам - подкрепям ви с цялото си сърце! Тинка Методиева, филолог, учител по английски език от Варна

    ОтговорИзтриване
  7. Искренно се надявам това да не е краят!
    За мен и моето семейство,и моите познати бяхте най-смислената телевизия...
    Дори съм участвала,за което много ви благодаря!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Не съм изненадан от взимането на това толкова тежко решение от страна на собствениците на този уникален проект , но в нашата мила и жалка България за да направиш и имаш собствена телевизия и то да започнеш от нула , требва да отговаряш на неколко условия
    1. Да си с фамилия като : Гергов , Манджуков , Захариев , Агафонов , Радев , Грозданова , Кръстева , Пеевски ,Симеонов , Стоянов - брат и ред други известни и не толкова осветлени другари протежирани от вечната и неумираща майка Столетница
    2. Да си част от онази срамна част от глидията която активно проституира чрез ибрикчийско - слагаческото си мажоретно поведение нагаждаща се в обслужването на теекущата власт защото целта е да си на пазара в който уж има конкуренция , да ама не , пазара е такав какъвто те си го правят за да изглежда удобен за съдирането на кожи от рекламодателите до като сектора имитира развитие а от скору и мним регрес.
    3. Да си част от активната дейност на пералнята в която не оставят петна и не се съсипва материята в най-важното мероприятие изпирането на мега средства от пладнешките кражби на червените фараони и създаените от тях подземни субекти по време на прехода и късния период на живков.
    Според скромния ми опит и наблюдение върху вашата работа , ориентация и обществена ангажираност спрямо проблемите на нашето ежедневие , първо не се вписвате в изложентите от мен необходими и достатъчни условия / 3-те точки / и второ в нашата мила и жалка родина място за кадърни и честни хора НЯМА , НЯМА и възможности за тяхните наччинания. Жалко За екипа , дръзновението и желанието за разбиване на наложеният формат. Ефира загуби една малка перла в голямата огърлица наречена ТЕЛЕВИЗИЯ в чиито наниз останаха големите камъни които от търкане по задниците на силните на деня от давна загубиха блясъкът си покривайки се със загоряли люспи от тените екскременти. ЖАЛКО

    ОтговорИзтриване
  9. Искам RE:TV на екран! Готова съм да си плащам, за да я има. Аман от олигарси!!! Те може да са адски богати, но ние сме адски много.

    ОтговорИзтриване
  10. единствената модерна и онлайн ТВ, която можеше да се гледа в чужбина и то безплатно. много жалко. дано има изход. бяхте страхотни. редовно ви гледах. най-ценното беше че я нямаше чалгата в каквато и да е форма, изглеждахте много професионални. как се случи това тц тц тц.

    ОтговорИзтриване
  11. Какво ли да кажа, което хем да окуражава, хем да изригне яда ми.
    Утре ще измислим нещо, ще видите

    ОтговорИзтриване
  12. Много съм разочарована! Искам RE:TV!

    ОтговорИзтриване
  13. Десислава Димкова28 ноември 2009 г. в 0:21

    Не мога да изкажа с думи огорчението си и тъгата, която изпитвам. Това беше единствената медия, която гледах, а когато работех - само слушах. Чувствам се като осиротяла. Съжалявам...
    Благодаря за тази година и половина, че ви имаше!

    ОтговорИзтриване
  14. Още един глас на подкрепа и от мен! Ще се радвам да се появи нова инициативя и да намерите достоен начин да продължите работата си.

    ОтговорИзтриване
  15. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  16. Иска ми се екипът на re:TV да помисли за онлайн издание в стил видео-блог.Много хора ще сме готови да плащаме някаква абонаментна такса за достъп до обективни новини и коментари.

    ОтговорИзтриване
  17. Мда , мафиотизираната олигархо-мутристична сволъч ни отне това, както казва един от по горе изказалите се " малко бижю " Трудно се прави ТВ без някой да налива много пари. В Ртв нали нема реалитита , чалгия , и все що е простотия нема и гледаемост , а кой гледа в БГ най-масово и какво ??? . Оскотялите селяни които и след като се преселиха в столицата си останаха кроманьонци по мислене и ценности . А рекламата е там кадето гледа горе упомената категория която за съжаление е основното и налично население . 9 милона за Гергов не са пари но тези добри хора как са ги събрали и как дали за да ни дадат това удоволствие до като го имахме / Rtv / те си знаят , по добре че са решили да спрат с набутвацията до тук. България не е узряла все още за такава ТВ .

    ОтговорИзтриване
  18. Това беше единствената телевизия, която гледах... Благодаря на хората в нея за надеждата, която ми даваха, че има публика и възможности и за качествени медии в България... уви, явно (все още) не е така. Дано бъдещето ме опровергае. Благодаря още веднъж за удоволствието да ви гледам.

    ОтговорИзтриване
  19. Защо ми се струва , че това е некаква конспирация , онзи ден Бареков свален от екран , днес цяла телевизия , Има ли нещо общо задаващият се култ към личността на генерал ...

    ОтговорИзтриване
  20. Ееееееееееееееееееее Аз тамън започнах да я гледам, т.е по-често. Задължително трябваше България да има новинарска телевизия.Жалко.

    ОтговорИзтриване
  21. Мама Ирен Кръстева и Делянчо не искат ли да поемат телевизията , таман ще им станат три ??????????

    ОтговорИзтриване
  22. vie biahte edinstvenata televizia koiato gledahme v germania bezplatno,vsichki drugi sa plateni.shte ni lipsvate mnogo,ot vas nauchavahme novinite za BG.jalko mnogo jalko.

    ОтговорИзтриване
  23. Ralica ti si strahoten jurnalist jelaiati uspeh,ne se predavai,vashta televizia me spasiavashe v germania.mnogo mi e tajno.

    ОтговорИзтриване
  24. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  25. Нищо не е напразно: поне дадохте добър пример, че може да има и такава медия у нас. Временно я има, но значи може. А че загина така бързо, без даже да може да постигне най-доброто, е много жалко, дори е ужасно. Ако у нас истинските неща са осъдени на неминуема смърт, то това означава, че тук ще виреят само неистинските, фалшивите, тъпите и прочие. Тръпки ме побиват като си представя какво ни чака ако не се промени тази гибелна тенденция...

    Моето съчувствие за професионалния (и личния) проблем, пред който се изправят всички работили в Ре-тв. Е, Явор Дачков поне се уреди на друго, по-доходно място...

    ОтговорИзтриване
  26. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  27. Koito e kadaren jurnalist, shte raboti skoro na drugo miasto. Drugite - ne...

    ОтговорИзтриване
  28. Скъпа Ралица,

    Желая ти от все сърце много успехи в бъдеще, лични и професионални! Искам да ти благодаря, както и на целия екип на РеТВ, за това, че ме карахте поне за малко да се чувствам нормален човек, който не е сбъркан, защото не се вълнува от поредните въртящи се задници в поредното малоумно риалити по поредната възжълта телевизия. Искам да знаеш, че Вашият труд не е отишъл напразно и че трябва да се гордеете с това, което постигнахте. Броят на коментарите само за няколко часа го доказва. Може би в момента, повлияни от емоциите, не го осъзнавате, но РеТВ положи основите на модерната българска телевизионна журналистика. Рано или късно България ще се превърне в една нормална европейска страна, колкото и невероятно да ни изглежда това сега, и Вие ще сте дали своя достоен принос.

    Искрено се надявам да продължиш да ни радваш с коментарите си в блога, все пак вече си ни опитомила ;-) И дано в скоро време намериш нова трибуна за изява!

    ОтговорИзтриване
  29. Ако всичко това е вярно, значи Татовото време си е все още тук. Аз лично, отдавна престанах да гледам БГ ТВ - твърде много обижда скромната ми интелигентност, усета ми за справедливост и красота..

    ОтговорИзтриване
  30. Моите уважения към проекта и добрите журналисти, които намериха свободно кътче за изява на професионализма си. За съжаление - за малко.
    Искам единствено да споделя някои мои виждания.
    На първо място, по-горе някой беше писал, че сме много тези, които искаме да гледаме качествена и сериозна медия.
    Напротив, според мен не сме толкова много. Малко сме.
    На второ място, през последните осем години особено/ а и преди това /, опростачаването на медии и общество беше първостепенна задача - понякога скрита, понякога по-явно изразена.Рекламодателите са бизнесмени от "гоцевски" тип и те плащаха и продължават да го правят, толерирайки друг тип журналистика - просташка и зависима.
    Единственото, което искрено пожелавам е, този род журналисти да намерят своето място, конюнктурата постепенно да се промени в добра посока и един ден отново да бъдем свидетели на добри проекти. Късмет!

    ОтговорИзтриване
  31. Поздрави, и успех в бъдещето.

    ОтговорИзтриване
  32. Наистина жалко, телевизията има много зрители и ПРИЯТЕЛИ. Тя е извън общоприетите, масово гледани и "затъпяващи"ни предавания, актуална и обективна е, а това не е"търговско" в България.За съжаление!
    Надявам се екипа да не се отказва, да върви напред, да направи нещо ново и също така хубаво и гледаемо.
    Ние оставаме техните верни и очакващи ги зрители!

    ОтговорИзтриване
  33. Беше любимата ми телевизия!

    ОтговорИзтриване
  34. Гледах Ви всеки божи ден.Съжалявам че няма да има безпристрастното Ви мнение.Но вярвам че ще го пренесете в други медии.Успех.

    ОтговорИзтриване
  35. В България не може да се направи ТВ без червени куфарчета и днишния червен печатар Красимир Гергов.

    ОтговорИзтриване
  36. Жалко е, RE:TV че спира. Че пада жертва на "трудните времена".
    Решението, което сте взели е благородно и отговорно. Други на Ваше място щяха да се продадат на медиийни мастодонти с неясно финансиране, но големи инвестиционни интереси. Това е надежда, че сте с чисти намерения и сте отговорни към обществото.
    Вярвам, че скоро този формат отново ще ръси обективизъм на нашия силно "облъчен" народ.

    ОтговорИзтриване
  37. Жалко наистина, но това е положението. Една звезда умира-друга се ражда. Дано тази се прероди.

    ОтговорИзтриване
  38. Това поражда много въпроси.........

    ОтговорИзтриване
  39. Пламен Георгиев28 ноември 2009 г. в 11:58

    жалко, наистина жалко!
    сигурен съм че re:tv ще липсва на много зрители!
    силно се надявам да не се разпилее екипа, а да намери друга форма за продължение на проекта ....нормалните хора това търсят!

    благодаря ви за желанието и за достойния труд!
    не се отказвайте!
    успех в бъдещите проекти!

    ОтговорИзтриване
  40. Дано скоро се възвърне отново. Дано!

    ОтговорИзтриване
  41. Твърде жалко! Нека помислим кой има най-голям интерес от това ReTV да не съществува....

    ОтговорИзтриване
  42. чувствам се ограбен, много ще ми липсвате

    ОтговорИзтриване
  43. Това няма да е краят и пак ще се срещнем! Макар и за кратко, вие направихте много - защитавахте интересите и възгледите на свободомислещите българи, дадохте трибуна на хората с позиция и мнение, а така им дадохте и увереност, че могат да променят нещо. А рано или късно това ще стане. Благодаря ви от името на всички тези хора!

    ОтговорИзтриване
  44. Здравейте Ралица, жалко за добрите идеи и телевизионните стандарти, които спазвахте...Не е ли този провал още едно доказателство, че в България истинските журналисти са вън от полотическия слугинаж (това последното не се отнася за Бареков...:) Съжалявам, че в тези условия, проектът Re:TV не може да продължи. и още нещо - успех и до нови срещи! ...и все пак ще ми липсват икономическите новини и анализи!!!

    ОтговорИзтриване
  45. Искам да Ви кажа две неща - благодаря Ви, и съжалявам!
    От началото на Вашата поява до ден днешен с Вас започваше моят ден и с Вас завършваше.
    Бяхте единствените, които никога и с нищо не ме подразнихте, не ме подведохте.
    На Вас разчитах за достоверни новини, анализи и коментари.
    А в петък вечер с "професорското каре" ми доставяхте истинско естетическо удоволствие.
    Благодаря Ви за Вашата истинност и почтеност!

    Ваша Антоанета Андреева

    ОтговорИзтриване
  46. Радко Йорданов28 ноември 2009 г. в 18:23

    Вие не бяхте просто телевизия.Дадохте надежда.Все пак е възможно да се случват и други неща.Уви!Уви не намирам думи.

    ОтговорИзтриване
  47. Съжалявам, че се случи така! А защо не се обърнахте към зрителите за финансова подкрепа? Това е ваша грешка, всеки комуто е скъпа истината, би ви подкрепил. Така можеше да съществува медията благодарение на дарения. Фалита на Ре ТВ е изненада за мен. Сега ще е по-трудно да се възроди, но не е невъзможно. Опитайте! Призив за финансова подкрепа. Мисля, че много честни хора ще се отзоват.
    Стискам палци!!!

    ОтговорИзтриване
  48. Страшно съжалявам за спирането на телевизията. Гледам ви от самото начало и мога да ви поздравя за това което направихте. Re:TV е поредната медия, която претърпя крах, след като се опита да прави нормален продукт. Пазарът, навсякъде стимулира боклукопроизводството. А ни обясняваха, че пазарът отсявал нещата и запазвал по-добрите. Дръжки. Може би спирането е достойният край на медията. Другят път е упадъка. Като БТВ. Жалко за екипа.

    ОтговорИзтриване
  49. Много жалко,наистина!

    ОтговорИзтриване
  50. Мили хора, пишещи и четящи, благодаря Ви! От мое име и от името на екипа на РЕ-ТВ, чийто член бях. Както прочетох в блога на Галя " Аз съм от хората, коита работеха зад кадър, казано по-меко от израза й "третите лица на Асен". Едва снощи и днес си позволих лукса да не спя, а да прочета мненията на зрителите за нашия екип! Благодаря на всички, които съжаляват и на които ще липсваме! Това ни дава сили да станем и да продължим напред!Обичам всички достойни колеги, които останаха до края и искрено им желая здраве и успех!

    ОтговорИзтриване
  51. А аз къде ще си гледам сега новините? :(

    ОтговорИзтриване
  52. nqma televiziq koqto da ne rabolepni4i na nqkoq partiq!i taq TV be6e taka i BTV e taka i vsi4ki sa edni i su6ti l***a

    ОтговорИзтриване
  53. Из мемоарите на Ралица Ковачева:
    "Те няма да имат власт на нас!"
    "Няма да се предам без бой, честно!"
    "Ако се видим пак, значи сме победили!"

    ....май е време да си изпиете хапчетата!

    ОтговорИзтриване
  54. Споделям всичко написано за стойността, която Re: tv добавяше към българския медиен пазар. Най-много на мен ще ми липсва "Професорското каре" - страхотна идея и много умно направен формат. Винаги съм го гледал с голяма естетическа наслада, идеята беше уникална и много въздействаща... наистина жалко.

    Късмет на журналистите и създателите на телевизията - благодаря Ви, че поне за малко ни показахте и друга перспектива.

    ОтговорИзтриване
  55. Мислили ли сте няколко ентусиасти да организирате наново подобна телевизия? С много ентусиазъм и адски труд може да тръгне и без много пари. А България в момента направо крещи за такива медии. Все някой трябва да покаже, че са възможни.

    Как си го представям ли?

    Като план на развитие - отначало излъчване само в Интернет. След като се понасъбере малко зрителска маса, вероятно една по една ще проявят интерес и кабелните телевизии.

    Като програмна схема - отначало вероятно с чести новини, и коментарни интервюта. Видеооткъси от други телевизии, ако са под минута и половина, могат да бъдат използвани; в Интернет има видеосъдържание със свободни права, което може да бъде използвано като илюстрация към коментарите, или като "пълнеж" между новините. Умно подбрани коментатори и бърза новинарска реакция ще ви направят ценени. Когато започнат да идват пари от реклами и да може да се издържа екип за снимки на място, адекватно подбрани спрямо болката на деня репортажи и добра реакция на зрителските болки ще ви вдигне рейтинга още.

    Технически: отначало може да се тръгне просто с една стая някъде за звуков запис на говорители и интервюта, и техническо смесване и излъчване. (То може да става и само с един-два компютъра: тук мога да помогна със съвети и идеи.) Когато стане финансово възможно, може да се наеме помещение за студио за излъчване, да се купи камера и да се наеме оператор. И т.н. Ще е мизерно, но ще е без чичко-паричко, готов да дръпне килимчето. А зрителите гледат и лъскавината, но повече от нея доброто съдържание.

    Знам добре, че всичко това звучи като "революция с прашки". Но когато революция е отчаяно нужна, а друго освен прашки няма, ентусиазмът, изобретателността и хъсът могат и да направят революцията. И съм готов да помагам според силите си.

    ОтговорИзтриване
  56. Много жалко, наистина харесвах тази телевизия. Сега пак ще се информираме от подмазвачите в ефира.Надявам се да има и друг добър проект като Re:Tv.

    ОтговорИзтриване
  57. Съжалявам. И на мен ми се е случвало да спре медията в която работя. Бяхте добра телевизия. може би твърде професионално направена за българските условия. Успех на Вас и колегите

    ОтговорИзтриване
  58. :)...Ще ми се да Ви подкрепя...и да Ви кажа, че ще липсвате на много хора в тази страна!..И още- че срива в ценностите на това население е толкова голям, че нищо не може да го оправи! То иска друго- не му е да вас, до нас, не му е до себе си...Бъдете здрави, надявам се да ви гледаме пак!

    ОтговорИзтриване
  59. Retv беше като наркотик за мен. Вярвам, че пак ще се видим.

    ОтговорИзтриване
  60. Жалко за хубавата тв. Аз също следях редовно новините по нея, вашия преглед на печата с колегата ви и коментарните рубрики също. Ще ми липсва и Иван Бедров с бул. България, много интересно предаване. Имам идея, ако поскъпне абонамента ни към кабелни тв и други подобни с 1 лев, като този лев отива за вашата тв, аз съм сигурна, че ще наберете необходимия брой абонати, за да съществувате. Стискам палци и желая вс най-хубаво на целия екип. Само не се превръщайте в чалгари или зависими и подкупни журналисти

    ОтговорИзтриване
  61. Гледах Ви най-често събота и неделя - харесваше ми. Имахте позииця, но показвахте като цяло обективно и различните гледни точки в това число и несъвпадащите с позициите Ви. Ако решите да реализирате под някаква форма подобен проект, както Ви съветваше един зрител в коментара си - с удоволствие ще Ви гледам и чета! Успех

    ОтговорИзтриване
  62. И аз бих искал да вярвам, че някой ден в тая невероятна държава нормалните няма да ги закриват. Но както е казал поетът "Свестните у нас считат за луди"...

    Успех!

    ОтговорИзтриване
  63. Много съм разстроен. Вие бяхте единствената българска телевизия, която гледах. Много ще ми липсвате! И новините с Вас и "Булевард България" и сутрешната емисия. Бяхте глътка въздух в блатото от пошлост. Дано има Господ и той реши Чудото да се повтори, а вие да възкраснете!

    ОтговорИзтриване
  64. За това аз си гледам само комедийни канали. Разликаста с действителността е никаква. Жалко за екипа на Re TV. Това обаче са реалностите в България. Всичко неудобно се премахва. Успех!!!

    ОтговорИзтриване
  65. Горе главата,момиче!Знам,че си писала тези редове със сълзи в очите,но недей...Живота продължава,истината и доброто винаги побеждават!Благодаря на теб и на великолепния екип на Re TV за прекрасните мигове.Ще се видим в едно по-добро време...

    ОтговорИзтриване
  66. Съжалявам искрено за единствената ни телевизия и за невероятните попадиния на екипа, особено на Иван Бедров. Изглежда, народа, част от който сме и ние, не е дорасъл и има единствено нужда от чалга, посредственост, сериали и помия. И от герои като Бойко Борисов и Слави Трифунов. Съжалявам, но фактите са такива, това е резултат и от нашите действия и бездействия....

    ОтговорИзтриване
  67. И на мен ще ми липсвате! Май напоследък само вас гледах като телевизия! Не всичко, но много от нещата ми харесваха. Поздрави за успеха! Като знам кои и какви са рейтинговите лидери, да не си сред тях като че ли е успех :)

    ОтговорИзтриване
  68. Всяка сутрин се събуждах и пусках Re:tv. С вас ми започваше деня. Предпочитах ви далеч, пред останалите телевизии, които редовно успяват да депресират зриителите си рано сутрин и с това да провалят целия им ден. Харесваше ми това, което правехте. Не можех да забележа тенденциознност в това, което говорехте. Всичко изглеждаше професионално (за прогнозата за времето, може малко да се спори, но както и да е). Тази сутрин се събудих и се чудех какво да правя. Нямаше на кой канал да пусна, за да ми започне деня. Връщайте се в ефир по-скоро. На мислещата част от българския народ му липсвате.

    ОтговорИзтриване
  69. Аз пък, въобще няма да съжалявам за вас. Не можахте да ме грабнете, а повярвайте ми наистина ви следях от самото начало. Някакси с течение на времето изгубих интерес към продукта ви. Нещо, което не мога да кажа за конкуренцията ви от "Европа". Според мен това, което ви закопа е фактът, че София не е България.

    ОтговорИзтриване
  70. Ама честно, наистина ли собствениците са вложили 9 000 000 лв. в този проект? Не съм правил телевизия, обаче ми изглежда, че начинанието ви е било доста по-ниско-бюджетно. Като управител на фирма постоянно получавам оферти за реклами в различни телевизии, къде по е-мейл, къде по телефона. От re:TV не съм получавал. Даже реклами на тази телевизия съм виждал само в Капитал (нали това не се брои за инвестиция?;)

    ОтговорИзтриване
  71. Жалко, аз много харесвах телевизията и все тая надежда, че пак ще ви има! Успех във всичко!

    ОтговорИзтриване
  72. Много е тревожно, това, което се случва с единствената независима медия в България!
    ВИЕ БЯХТЕ БЪЛГАРСКАТА СИ ЕН ЕН.
    Вярвам,че и за напред ще се виждаме,защото колкото и да подрязват крилцата на малкото останала българска интелигенция в страната ,този народ вече ВИЕ го научихте да търси истината в новинарските емисии и до като ТЪРСЕШЕ-/той / - народа намери ВАС.
    Естествено е,че сте пречили инче, нямаше да се стигне до тук.
    Но поета е казал:''Ти понякога закъсняваш ИСТИНО,но идваш, идваш при нас.

    ОтговорИзтриване
  73. Скъпа Ралица, най- преданите зрители на re:TV бързо създадохме-дори без да се познаваме!- нещо повече от публика. Създадохме общност-човешка, ценностна и духовна.И усещането за общност беше същото, както през 90-91 год., когато ти идваше да прегърнеш и непознат човек, ако той чете "ДЕМОКРАЦИЯ" или "ВЕК 21".Такива диалози водихме: "Ти гледаш ли re:TV? - Много изпускаш. - Ама къде се хваща?..." и т.н.
    По финансовото задкулисие на края на re:TV вече се чуват разни обяснения и хипотези.Все тая. Само че-от лични наблюдения помня какво стана, когато Мечиар в Словакия през 1998 се опита да спре ТВ МАРКИЗА.А какво беше за сърбите Б 92 по времето на Милошевич? Нормалните хора там как отстояха правото да имат 1 нормална медия? Такива мрачни сравнения ме гонят. Наистина ни липсвате.

    ОтговорИзтриване
  74. "свестните у нас считат за луди"

    ОтговорИзтриване
  75. В нашето семейство гледахме само тази телевизия. Ще ни липсвате много. Надявам се да се видим отново. Благодарим ви от все сърце.

    ОтговорИзтриване
  76. 10 лв. x 20 000 зрители = 200 000. Ще ви стигнат ли? Дали при 80 коментара ще се намерят 10 000 зрители за платен абонамент? Малко се съмнявам. Но аз като че ли бих бил един от тях!

    ОтговорИзтриване
  77. Някой може ли да каже , че след като мина периода в които на екран стоеше посланието към нас зрителите за прекратяване на проекта Ретв вече гледаме някакви документални филми това означава ,че има надежда за възстановяване . Това период във който се търси изход ли е или част от вече предизветения край . В момента гледаме оставащото от платените такси за стаелитното разпръскване ли е това ???

    ОтговорИзтриване
  78. Re:tv не беше зле, но това за независимостта от екрана... Все едно bTV да се критикуват:-)))

    ОтговорИзтриване
  79. Рали , гордеем се ,че ви има ! Ще ни липсвате , но се надявам не за дълго.България има нужда от независима медия и тя ще бъде създадена отново. В това сме убедени ,аз и моите приятели живеещи от години в Германия. Вие ще бъдете новата , българска - N24 и ще тръгнете , не отначало , а от там където спряхте.Съхранете си чудесния екип. До скоро.
    С уважение: Kirov

    ОтговорИзтриване
  80. Готови ли сте да плащате такса, за да остане най-свободната телевизия в България РЕ:ТВ? www.polls.bg

    ОтговорИзтриване
  81. Незнам дали има как да плащаме за да ВИ има,но ако има начин ДА ГО НАПРАВИМ........

    ОтговорИзтриване
  82. Уважаеми форумци , все повече по темата започна да се говори за финансовата част на проблема . До колкото ми е известно РетВ като Тв оператор е с лицензия издадена от СЕМ като търговски оператор . От колеги в бранша знам , че правата за излъчване от кабеларките , което е единствения начин за разпространение освен пакетите на интерактивните сателитни и IP оператори е безвъзмезно , т.е. РетВ не са разчитали на постъпления от кабелджиите респективно от нас техните клиенти. Разбираемо е , че нова програма ако се яви на пазара и поиска пари от кабеларите , те определено няма да я добавят във своите платформи, но аз мисля , че Ретв бързо доби авторитет и поне след 9-те месеца от началото им требваше да си формират една нормална цена за права на кабеларите , защото , тя е определено по добра от Тв европа , Канал 3 на Диков , Херос Тв , Скат и други по ниско бюджетни телевизии които от кабеларките за месец / пример за населено място до 5000 жители взимат средно около 80-90 евро / . Ясно ми е че пийпълметричните анализи от които се черпи рейтин за гледаемост а от там и кой къде и за колко ще рекламира е един друг бизнес в който са миропомазани мастодонтите , които са на наземен ефир и някои канали част от същите разчитащи на кабелното разпространение . До колкото ми е известно в-к Капитал и РеТВ са едно цяло, по добре да се беше спрял вестника и подобри маркетинга на телевизията от колкото скоро затихващия пазар на печатните издания който също претърпява рецесия неминуемо ще наложи закриването и на в-к Капитал. Тогава ни вестник ни Телевизия . Нека да не хленчим а някой да помисли къде беше объркан този уникален проект във финансов аспект.

    ОтговорИзтриване
  83. Идеята на Божилов не беше лоша. Не знам до каква степен беше свързан в началото с Кръстев и с Прокопиев. Но и двамата са много компромисни фигури, за да ви повярва докрай човек. Честността, обективността и пр. добродетели не започват от днес и не променят характеристиките си съобразно времето и обстоятелствата. Вече в България се образува един доста плътен слой от храненици на "Отворено общество", който започна от 7-9 години особено стриктно да налага гледни точки и манталитетни образци, доста предпоставени и в дълбочината си - нечистоплътни от морална гл.т. Просто не трябваше нито Вие, Ралице, нито Бедров, нито Дачков, да им се връзвате, но....човек трупа и горчив опит. Освен това в сутрешния блок имаше една руса журналистка, която откровено беше с много тесен хуманитарен бекграунд и това й личеше дори на равнище произнасяне на по-специфични понятия или наименования. Какво беше доброто за мен: "Професорското каре", сутрешния блок от времето на Дачков, "Булевард" на Бедров, Вашите "Лица...", пресконференциите, предавани в реално време. Желая Ви здраве и мъдрост, които да Ви научат да отбирате зърното от плявата при следващия Ви избор на работно място.

    ОтговорИзтриване
  84. Телевизията ви беше като глътка чист въздух, макар че не винаги проявявахте добър вкус. Ще ми липсвате. Присъединявам се към мнението на онези ваши зрители, които са готови да си плащат, за да ви гледат. За мен особено силно беше предаването "Булевард България".
    Дали обаче този проект не е бил нещо повече от финансова и политическа гледна точка? Дали просто не се е изчерпат поради постигнати, естествено невидими за нас, зрителите ви, цели?
    Каквато и да е причината за преустановяването на неговото осъществяване, жалко.
    Е, излиза ReTV.
    Да посрещнем влизащите "Иван и Андрей". Както разбираме, те са вече "пораснали мъже". Питам се дали тогава ние, бившите зрители на ReTV, не сме вече починали? Та нали и без това освен по форумите, гласовете ни просто ги няма!

    ОтговорИзтриване
  85. Жалко за интелегентната телевзия!
    Желая успехи на сздателите и журналистите!
    С уважение: ЖОРО

    ОтговорИзтриване
  86. Ралица, ти си едно супер секси парче. Ако се включиш в "Голи новини" ще те гледам с интерес.
    Не сте намерили достатъчно плащащи рекламодатели, няма какво да се лъжем. Бизнес хората гледат новини. В България бизнес хората (включително вашите шефове) са стиснати алчни крадливи боклуци. Как очаквате такива като вас (имам в предвид вашите шефове) да се пре-"ебат" и да ви плащат скъпо за реклама?

    ОтговорИзтриване
  87. А защо никъде не споменахте точните причини за спирането?
    Говорите за корупция и Красьовци, но какво е станало. Бяхте прекрасни, и винаги ви предпочитах. да не говорим, че бяхте единствената българска медиа която е достъпна в чузбина през интернет веднага, без пари и с достатъчно качество.
    Какво е станало? Парите ли свършиха? Смятам, че има бизнес модели, които да използвате. Бяхте "принудени" ли? От кого и как?
    Събирайте се и подновявайте проекта (или правете нов), нямате аналог, респективно, конкуренция.

    ОтговорИзтриване
  88. Хубаво е когато "лудите", които бият камбаната са хора като вас. Още по-хубаво е, че няма да се предавате, щото и ние няма. Има място за наистина обществена медия, не трябва да е празно. Колкото до обществото, то след Годо, може да се появи и то. Ще ви подкрепям и помагам доколкото е във възможностите ми и малко над тях.
    Успех!

    ОтговорИзтриване
  89. otkakto,vi hiama,ve4e ne gledam televisia.Jalko.Bih pla6tala,sa da se da vi ima.

    ОтговорИзтриване
  90. смятам, че един разумен абонамент, който да плащат зрителите на такава ТВ е съвсем логичен начин за финансова подкрепа, а в бъдеще - и издръжка на медията.. Нормално е за да има граждански и обществено обективна ТВ, каквато беше RE:TV, приноса си да даде и гражданското общество!
    Наистина е много жалко, че за момента изгубихме единствената такава ТВ в БГ.. и то точно сега.. Не си падам по "конспирациите", но наистина не вярвам, че спирането на RE:TV е единствено заради липса на финанси...
    Аз лично съм готова да подкрепя с всичко, което е във възможностите ми тази, или такава ТВ!! И ако ХОРАТА не поемат отговорност за съществуването на подобна обективна медия, а решат да чакат "ДЪРЖАВАТА" да плати за това, то все едно се съгласяваме отново на пълно информационно затъмнение и медиини манипулации, дирижирани от .. "силните", от ДЪРЖАВАТА или по-накратко - от БГ мафията.. Нещо, което никога не спря в БГ, всъщност.. RE:TV беше като малко прозорче, през което проникваше поне малко светлина, която да позволи грозотата и "конците" на тази мафия да започнат да стават забележими..

    НАДЯВАМ СЕ ТАЗИ ТВ ДА "ВЪЗКРЪСНЕ" ПО-СИЛНА и с ПОВЕЧЕ ОСЪЗНАТА ПОДКРЕПА от гражданското общество и свободомислещите хора в БГ!!!

    ОтговорИзтриване
  91. Един приятел журналист ми каза, че се разплакал когато е разбрал. Наистина. Браво хора! Май журналистиката не е умряла у нас.

    ОтговорИзтриване
  92. ami to vse o6te si q ima kakvo stava ? pak li ia pusnaha ?

    ОтговорИзтриване
  93. ИСКАМ ОТНОВО ДА ГЛЕДАМ RE TV. МНОГО МИ ЛИПСВАТЕ!

    ОтговорИзтриване
  94. Защо сме тука всички тъжни?Ане може ли RE-TV да продължи?Сурови дни,а без пари,трудно ще се издържи!По лесно е парички някой да плати!Ами съвеста?На закачалото в антрето постави!Желая аз в празничните дни,без скръб и тъга живота Ви да продължи!Останалото е мечти,и понякога се сбъдват!Нали!Успех!Пожелавам Ви -Сбъднати мечти!

    ОтговорИзтриване
  95. животът продължава, ралица. желая ви да намерите мястото си в друг медиен проект.

    ОтговорИзтриване
  96. Вие сте най-кадърните журналисти. Направихте една институция, наречена RE:TV. Ще се зарадвам, ако се върнете отново. Понякога и добрите побеждават! С вас сме!

    ОтговорИзтриване
  97. Честита Коледа Ралица! Желая на теб и семейството ти здраве през 2010 г., а на теб специално висок дух и оптимизъм! Весели празници!
    Ти твоите колеги от телевизията показхте как трябва да се правят новини.

    ОтговорИзтриване