сряда, 25 март 2009 г.

The show must go on

Станишев излезе видимо доволен от зала 2 на НДК и с оназ негова усмивка рече: Не видях алтернатива. И аз, въздъхнах пред екрана. И аз. Има една хубава приказка, ела зло, че без тебе по-зло. Е, не е прав народът. Дойде време предизборните сметки да оборят народната мъдрост. Как да не й направиш евала на Илияна Йотова, която направо грабна оскар за поддържаща женска роля? Експертите-голишарчета на ГЕРБ можеха само да сричат подчертани в червено фрази от учебниците по икономика пред хлевоустата евродепутатка. Той и Орешарски си мълчеше, че а се беше обадил, а го беше изяла с парцалите, както беше набрала скорост. Като Василиса Прекрасна в руската приказка Йотова вадеше от единия си ръкав призрака на Костов, а от другия-бедните пенсионери, така поругани от Бойко Борисов. И дори страшния му поглед а ла Марлон Брандо не можа да я възпре. Това са видели зрителите на дебатите, първите, единствени по рода си и уникални по перверзността си-Станишев отива в студиото на предаване, прошнуровано и прономеровано от до, изтъкано от въпроси като „съдбата на безработен миньор и жена му-съкратена шивачка”. Борисов пък нагло си признава, че още в неделя е потвърдил участието си в предаването. Тогава защо, бе, джанъм, толкова се пени и репчи два дена, защо бяха тия пустосвания и клетви, тия жалби за младост-нерадост в отишлия си вече комунизъм от времето на Станишевия баща?! Но млъкни, сърце...Ботев да ме прощава. Защото единственият въпрос, който ме напираше докато гледах този истински фарс, беше къде е алтернативата. И я открих-на дистанционното. Където вероятно са я открили и много други зрители-избиратели. И какво да видят там-не знам, но предполагам-Кошрлуков разказва на съквартирантите си във ВИП-Брадър как излязъл за малко от Къщата и влязъл в дясната коалиция. Която пък не се чудела много да приобщи ли ексецнтричния „таралеж” с неясна лична и политическа биография, но пък се мае „Десните” или „Синята коалиция” ли да се нарече. Ако почака още малко и приъседини още някой политически отпадък, избощо няма да има нужда да се чуди-няма да е нито дясна, нито синя, нито пембяна. Нещо като нищо на света. Прибързаха май с радостта онези, за които дясното не беше СДС или ДСБ, с Костов или без, а онази нужда от алтернатива, в която бяха готови да повярват. За малко. Сега им остава само да изгледат и останалите постановки „Усмихнатият премиер срещу Гневния претендент”, които накрая ще плеснат и ще се прегърнат-нали знаете-заради АЕЦ, заради еврофондовете, заради народа, мамка му! Или да си гледа ВИП-овете и да не им дреме за изборите. Спектакълът е съвършен. Автора, Автора!     

Share

6 коментара:

  1. Общо взето съм съгласна с направените изводи относно снощния дебат между С.С. и Б.Б.но имам недоволство относно незададените въпроси,които и вие журналистите волно или неволно не задавате.Примерно в какво бяха инвенстирани тези прослувите 20 мл евро за четири години.В магистрали?,във висосотехнологични работни места с висока принадена стойност и от които работещите поумняват?,в пречиствателни станции?модерна ппревативна медицинска апаратура,а и такава за лекуване?,в модерна образователна с--ма отговаряща на предизвикателствата на 21в?в транспорта-автомобилен,особена железопътен?Да,да аууу колко съм зла!Как пропуснах бетонните чудовища по морето и планините,които съсипаха природата или огромните МОЛ-ве стоящи празни.Между другото защо комунягите с тези огромни бюджетни излишици и инвистиции не направиха нищо за газови хранилища,връзки със съседни страни, алтернативни източници, а ходят и просят пари ат ЕС.Аз не си спомням по времето на Костов ЕС ДАНИ Е ПРЕДЛАГАЛ КАКВИТО И ДА СА ПАРИ.А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ПОТРЕСА ВИ ОТ ДЯСНАТА КОАЛИЦИЯ МОЛЯ,МОЛЯ,МАЛКО ПОВЕЧЕ РАЗУМ И ТРЕЗВЕН ПОГЛЕД ВЪРХУ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА.Ако си мислите,че на мен са ми много приятни Кушлуковци,Янивци,Капановци И много други цииитанаправо се лъжете Вие представяте ли си Ковачева,ако всички тези не бъдат включени в дясна коалиция какви крясъци воища ,заклинания ще се чуват през цялото време -всъщност изброените са много,ама много гласовити,устати и създават огромен шум почти винаги водещ до негативи за историческата десница.ПО ДОБРЕ ВЪРЖИ ПОПА,ЗА ДА ТИ Е МИРНО СЕЛО !Забравих най-важнното снощи нито един път не прозвуча,че властта на Закона трябва да бъде над всичко!

    ОтговорИзтриване
  2. Е дайте тогава, мила Мила, всеки устат и гръмогласен смешник да бъде приет в "дясната" коалиция, че да не се създата негативи тип А, а негативи тип Б.
    Чуден довод, няма що...

    ОтговорИзтриване
  3. И аз не съм съгласен да бъдат присъединени Кошлуков и компания към десните партии. Новото Време си е една компания, която работи по разни платени поръчки.

    ОтговорИзтриване
  4. Thanks for finally talking about > "The show must go on" < Loved it!
    " http://tinyurl.com/cfxkvdx buy youtube subscribers reviews "

    Here is my site: buy
    youtube views

    ОтговорИзтриване
  5. We have the answers to the Farmacia On Line experiment.

    If Farmacia On Line use results in a boost in sexual activity may put an excessive strain on his heart - which can weigh more than 900lb when fully stocked.


    Feel free to surf to my webpage; viagra

    ОтговорИзтриване
  6. The town of paphos car hire with the specific set of regulations.

    As a test, I went on holiday to the Costa Brava and its pretty resorts of Sitges and Vilanova.


    Take a look at my site: Paphos car Hire comparison

    ОтговорИзтриване