понеделник, 6 юли 2009 г.

И рече "Поразяващата уста" Дончева:

Татяна Дончева пред БНР: Сергей Станишев не е изкупителна жертва. Сергей Станишев беше един човек направен председател именно поради липсата на способности да взема решения. Това го правеше изключително удобен, за изключително влиятелни хора.
Водещ: Кое лоби сега ще вземе връх в БСП, според вас?
Татяна Дончева: Няма никакво значение дали някой от двамата Румен или Кирил Добрев, президентът през Кирил Добрев, ще направи това. Никакво значение. Резултатът и със Сергей Станишев и с тези тримата ще бъде един и същ.
Водещ: Не виждате разлика между тях?
Татяна Дончева: Няма разлика на практика, защото са един ръководен екип. Защото Румен Петков например е свързан със стратегическото ни партньорство с ДПС, на което трябва да оберем не плодовете, а богатия урожай и това ще се изживява с години. Румен Овчаров е част от това, което се случи. Тепърва очаквам при такава смяна в управлението, каквато предстои, да има сериозни проблеми с други неща свързани с корупция, сделки, всякакви други неща, с участие на наши министри и на наши видни представители на съветниците на премиерския кабинет и т.н

Водещ: Реално ли е да мислим, че президента Първанов ще определи следващия председател на БСП?
Татяна Дончева: Президентът Първанов е част от тази групичка, която докара резултата дотук. Аз ви давам само един прост фрагментарен пример. Ако бяхме с пропорционална система, а не с тази мажоритарна, за която президентът извиваше ръце, ние щяхме да имаме плюс шест мандата. Дори със сегашната кампания, дори със сегашните си 18%, дори с всичко, което хората не са харесали.
Водещ: Бойко Борисов се опасява от подривни действия от страна на БСП?
Татяна Дончева: Бойко Борисов няма основание да се опасява от подривни действия от страна на БСП, защото БСП освен да подрива себе си друго не може.

Share

2 коментара:

  1. БСП си поставиха бомбите със закъснител и тепърва ще ни гърмят в лицата, но има закон вече, има съд и има отговорности! ДПС също да знаят, че всички са под закона и опитат ли да настройват ще бъдат разстроени!

    ОтговорИзтриване
  2. Изборни уроци

    Вчера. 06.07.09. Радио Ка2 задаваще един и същи въпрос цял ден:- Доволни ли сте от резултатите от изборите за национален парламент?
    Докато разбера, че дневното предаване е завършило и слушам записа от сутринта, навъртях 5-6 пъти телефона и си помислих,че операторите са заспали на пулта след тежката изборна нощ...Дали съм доволен? Какво се случи на тези истерични избори?
    Моята партия не получи това, което си мислех, че заслужава. А аз доволен ли съм?
    - Да! Защото, в същност, аз не съм и желал да се случи нещо друго.
    Българския народ, в неговия си търпелив и насмешлив маниер, остави една банда крадци и политически мошеници да извърви до край пътя на тоталното си компроментиране и внезапно, решително и безцеремонно ги изхвърли от властта.
    Като нахални мухи. И какво повече от това бих могъл да желая!?
    В същност:
    1/ Българският народ показа категорично и точно навреме, че не е нито заспал, нито е с робска психика, нито е тъп, нито глупав, нито изостанал, противно на оценките на собствените си и чужди ментори.
    Той сам изми калта, лепната му от собствените му управници и се изправи с чисто лице пред отписалият го свят.
    И светът му изръкопляска!
    2/ Българският народ категорично заяви на играещите си с търпението му управници от миналото, че тлъстата сметка за мирен преход от тоталитаризъм към демокрация е платена до край и, че смята „мирния преход „ за завършен. Той каза на тези избори, че от тук нататък Той ще определя съдбата си и всеки, който забрави това, ще си получава заслуженото!
    3/ Българите показаха, че страхът от бившите насилници е в миналото и , че ако някой не се съобрази с това , ще му се наложи да усети народния гняв.
    4/Изборите показаха, че българският избирател се е научил да различава истината и лъжата в политиката и да отличава политиците с морал от политическите мошеници.
    5/ Българите показаха на целия свят, че свободата и честта за него стоят по-високо от лишенията на едно трудно изправяне на крака. Той избра Свободата и демокрацията пред унизителните корички хляб, с които го подлъгваха политическите измамници.
    6/ Българите в страната и по целия свят категорично показаха на политиците си посоката, в която желаят да се движи държавата им. Българите потвърдиха Европа, като своя държава. Не Азия. Не и Евразия.

    Българските избиратели защитиха честта на Отечеството си и наказаха тези , които я поругаха.

    Ето това от случилото се на тези избори, ме прави доволен и горд да съм част от своя мъдър народ!

    А моята партия? Тя също си е получила заслуженото. Другия път да се старае повече.

    Соломон

    Автор: www.demograph.blog.bg

    ОтговорИзтриване