четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Зависимости

Тодор Батков по повод осветляването му като сътрудник на бившата ДС:

„Имам морала и самочувствието да издавам най-независимия и най-достоверен политически ежедневник – вестник "Стандарт".”

Явор Дачков по повод коментарите за връзката на Алексей Петров с вестник „Галерия”:

В. "Галерия" е един от малкото вестници в България, в които за политика може да се пише свободно и без цензура. От самото си начало той се самоиздържа с тираж от 130 хил. и поради тази причина е финансово независим.




Share

8 коментара:

  1. ...Дачков, свърши каквото можа за компрометирането на Дясното...Не можех да предположа, че под интелигентността му и влечението му към поп музиката, ще се прикрива габровско денди като него...В последните години се побърка от прекалено самочувствие. Проекта "Галерия" не е спасение, освен ако успее да спести малко пари...ще му потрябват.

    ОтговорИзтриване
  2. Явор публикува наскоро и някои доста печални подоробности около стила на работа в ре:тв. Това ли ви ядоса толкоз, че го поставихте в един кюп с ченгето Батков?

    ОтговорИзтриване
  3. "Май забравих да спомена, че в началото на миналата година напуснах ТВ 7, след като беше продадена на Ирена Кръстева. Направих го, въпреки че новите собственици ми предлагаха много добър договор и много добри пари и отидох в "гражданската" РЕ: ТВ. Пиша "гражданската" в кавички, защото това беше медията с най-тежка цензура в дългогодишната ми кариера. Там се държаха граждански само с Първанов, Доган и Станишев. За Костов, Синята коалиция и Борисов гражданското поведение не се толерираше, а веднъж дори забраниха да се чете първа страница на в. "Стандарт", в която се разправяше за далавера на Масларова с някакви черноморски имоти, което съвсем ме хвърли в ступор. Уволниха ни заедно с колегата Тома Биков малко преди изборите, а шест месеца по-късно спряха и самата телевизия, която бе просто част от един икономически проект. Рейтингът й беше под 2% и не можеше да влезе в полезрението на рекламните агенции. Четох в някакви блогове сълзливи ридания по задушената от конюнктурата "гражданска телевизия" и се смях от сърце."

    ОтговорИзтриване
  4. Защо му обръщате внимание на този хухавелник ?

    ОтговорИзтриване
  5. Батков е искал да каже "най-малко зависимия и най-малко недостоверния", но макар и адвокат, не вярвам да има претенции за майстор на словото. В България за независимост в масмедиите е просто смешно да се говори. В медиите и сред цялата ни интелигенция е провеждан ИЗКУСТВЕН ПОДБОР по критерий безгръбначност в продължение на седемдесет години. Колкото е по-популярен, високопоставен, отговорен, влиятелен и т.н. медиен деятел, толкова по-близо е по-морал до влечугите. Сигурно съм краен, но смятам, че достоен и умен човек не би си търсил място в медиите в България, днес, независимо колко е талантлив в тази посока.

    ОтговорИзтриване
  6. Поставянето на доносника на едно равнище с Дачков е стар номер: колкото и да е нпреятно на някои, дачков запази позиция като десен човек с недзависимо мислене. Отворете "Седем" и вижте какво лизане на дупета пада. У нас полит. принадлежност се бърка с подкрепа на футболен отбор или роднини - прави са, дори когато съгрешават. Така че, ралице, дгд.

    ОтговорИзтриване
  7. Батков е бил във ВКР.Всеки който е служил в школа за запасни офицери знае за какво става въпрос.

    ОтговорИзтриване
  8. Николай Павлов :

    Защо толкоз безрезервно вярвате на думите на Дачков ? Може пък нещо друго да е вярно ?

    ОтговорИзтриване