понеделник, 8 февруари 2010 г.

Докторе, може ли още едно?

По телевизията даваха сняг. Преспи- един човешки бой. Ма не бе, аз съм си в хамака, ей ме на-протягам се само за да стигна чашата с мартинито и когато сменям каналите. Брей, много лъжат по тия телевизии. Осъдените за убийството на Мартин Борилски били в неизвестност. Но усилено ги търсели. Извинявайте, ма и аз ако знам от една година, че сто процента ще ме осъдят, и аз ще се погрижа да изчезна. При това в страна, където не екстрадират добрите богати хора и нямат против отглеждането на генно модифицирани култури. Не знам защо според напредничави родни умове да направиш рапицата устойчива на плесени е също толкова просто и редно, както да направиш от човешките мозъци гъби. Сюнгери. Които напояваш със съдържание по желание. Например, според бизнеса, с който си решил да се захванеш. Като ти писне, закриваш го и си измисляш нещо ново. Като здравен министър –здравеопазване. Гледам ги по телевизора, министърът вика, че закрива болници, хората реват, че няма кой да ги лекува...Журналистките и те с треперлив глас, аха аха да се разплачат.А истинатае е, че болниците в провинцията, което вече е всичко на повече 4 километра от Попа, отдавна са се самозакрили. Защото, дори и да имаш нещастието да попаднеш там, няма нито кой да те лекува, нито с какво. Но у нас всички страдат от синдрома на Тигъра от „Мечо Пух”-да се действа, да се тича, няма значение какво и накъде, важното е да кипи усилен труд и най-вече успешно да се имитира такъв. И им се чудя на хората, дето викат, че искат пак да дойде социализмът. Че той не си е тръгвал! Седи и чака шведите да дойдат, тогава ще му мисли. Затова толкова хора имат време за протести-лекарите искат болници и пациенти (е не е ли нагло?!), полицаите искат диалог с Полицията (вероятно арестантите също, но засега ядат по един зад врата), културтрегерите и те се опростачиха и си гонят директорите и министрите. Накъде отива тая държава?! Ей не, ей ги пак тия със снегорините! Ма добре са го докарали на графика, даже мога да се закълна, че циганина с лопатата грозно псува шофьора! Не, не, стига манипулации, градусите са 28, аз съм в хамака, морето се плацика на някакви си 5-6 метра, Джордж Клуни лично и по халат отиде да ми разбърка мартинито и няма никакъв Бойко Борис......Неееееееееееееееееее! Искам си фантазията обратноооооооо!

Share

12 коментара:

  1. ...лесно е със сюнгерите. Истискват се без жалост, а те си остават пак сюнгери.

    ОтговорИзтриване
  2. И аз искам райски газ,даже като се замисля искам за цялата полагаща ми се от касата помощ .... и да ми модифицират мозъка в трюфел вместо сюнгер ...ако може и без генерали в сънищата , пак ако може.

    ОтговорИзтриване
  3. "А истинатае е, че болниците в провинцията, което вече е всичко на повече 4 километра от Попа,..." Аз лично съм от Плевен и поне по отношение на полаганите в болниците в нашият град медицински грижи, не се чувствам провинциалист... в много други отношения да, разбитра се... и искам да споделя, че и близо до Попа има много провинциалност, достатъчно е само да спомена Гоце, Премиера и Фидоска...

    ОтговорИзтриване
  4. Г-н Тончев, надявам се разбирате иронията в това за провинциализма и провинцията. А това за болниците са мои наблюдения за доста по-малки градове от Плевен-все пак там имате и медицински университет. Бъдете здрав!

    ОтговорИзтриване
  5. Уважаема госпожице Ковачева,
    напълно сте права в констатациите направени в ,както винаги интересния и качествен коментар. Винаги очакван Вашите материали с голямо удоволствие! Поздрави и успехи!

    ОтговорИзтриване
  6. Да констатираш с чувство за хумор е умение. За мен, обаче, винаги са били интересни причините. Още по-интересни са били начините за справяне. А се прекланям пред хората, които успяват да се справят.

    ОтговорИзтриване
  7. много тъпо, всъщност става все по-глупаво тук в този блог

    ОтговорИзтриване
  8. В провинцията или в столицата, в частна или държавна болница, здравните услуги, които ни се предлагат са меко казано ужасяващо нискокачествени.

    Последният път когато бях в болница (заради ухапване от пепелянка), лекарите настояваха да ампутират палеца на дясната ми ръка. Спаси ме намесата на възрастен и много опитен хирург, чийто авторитет никой не посмя да оспори. По-късно, след като се възстанових той ми каза: "Тукашните доктори са много мързеливи. Пръстът изобщо не трябваше да се ампутира, но за тях така е по-лесно, защото ги мързи да лекуват".

    В друг случай долната ми челюст се счупи по време на бейзболен мач. Възстанових се за две седмици през които за мен бяха полагани почти ежеминутни грижи от лекари и сестри (дори на моменти вниманието им ми идваше в повече). Всичко това обаче се случи не в България а в братска Венецуела.

    Димитър С.

    ОтговорИзтриване
  9. От Лъ4езарка:Тони,много трудно е човек да открие твои статии!!!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен каза...
    много тъпо, всъщност става все по-глупаво тук в този блог
    Ти идваш често тук. И винаги не ти харесва. Мазохист ли си? И защо не си покажеш муцунката и да застанеш гордо зад мнението си със своето име? Предполагам, че пак няма да отговориш;-)

    ОтговорИзтриване
  11. Ако някой е имал съмнения относно авторитарния характер на управлението у нас, вече е крайно време да се раздели с тях. И с държавата..

    Общественият интерес налагал игнорирането на презумцията за невинност в случая "Октопод", според един от мотивите на съдията за задържане под стража на А.Петров, обявено след 6 часово заседание.Чух го по БиТиВи от Миролюба Бенатова.
    Не беше щастлива , когато го съобщаваше.

    А аз си мислех,че принципа е въведен именно за да защити обществения интерес.

    Презумпция за невиновност(по народному - невинност)
    (Презумпция в правото е допускане, което се приема за факт до момента на опровергаването й. Тя бива два вида - оборима и необорима. )

    Основополагащ принцип на углавното съдопроизводство.
    Гласи, че бремето на доказателствата лежи на страната на обвинението.
    Обвиняемият не е длъжен да доказва невиновността си, а обвинението е длъжно да предостави юридически безупречни доказателства за вината на обвиняемия.
    При това всяко обосновано съмнение в доказателствата се трактува в полза на обвиняемия.
    В тоталитарните и авторитарните страни този принцип се игнорира.

    Bye, bye, law...



    Съдът прие, че не е налице опасност обвиняемите да се укрият, но относно приетата хипотеза на закона съдът коментира, че обвиняемите могат да извършат друго престъпление.Затова общественият интерес трябва да надделее над личните права, записа в определението си съдия Ана Захариева.

    ОтговорИзтриване
  12. Всичко написано по-горе е добре, но автора не бива да се взема чак толкова насериозно. Всичко което се пише в т.н. блогове е занимание за безделници и бездарници. Беше модерно по едно време некои млади и неопитни политици да си правят "блогове" и да ръсят мъдрости и самохвалства. Ярък пример е блогът на Г. Паси, която имаше нещо писано на теме, яздене на умрял кон... и много се самовеличаеше. Нещо познато от последните изяви и на друга велика личност - предпоследната ни кандидат-еврокомисар, че и забравих името... то на такива пеперуди-еднодневки няма и голям смисъл да им помним имената. Та съпругът и на същата тая с великия блог - още по-великия С. Паси беше нарекъл всички блогъри "Простаци", в т.ч. разбира се и Г. Паси... Та колко много загуби НАТО-то от това, че С. Паси не му стана шеф...

    ОтговорИзтриване