сряда, 14 октомври 2009 г.

От Кривия до "Галерия" и обратно

Какво нещо е животът! На паузата на мача България Грузия в студиото на БНТ звук може и да нямаше, но имаше надписи, та така разбрах че ниско остриганият мъж с коженото яке се казва Александър Александров-Алекс. Тъй като не се отличавам с особени познания в областта на българския футбол, но пък помня като слон, попитах знаещи: А бе, нямаше ли навремето един Сашо Александров-Кривия? Имаше, казаха, същият е! Ама сега си е дошъл от Турция и вече е Алекс. Ццццц, цъкам аз и не вервам на очите си. И после, за зла врага, разлиствам най-горещия вестник на пазара „Галерия”, дебютния брой. И що да видя: Сергей Станишев между три жени. А, викам си, нали разправяха, че точно заради публикациите, че Станишев евентуално е гей в „Уикенд” тръгнало делото „Галерия” ? И виж сега едноименният вестник как разочарова хилядите му почитатели. А то, името, било ирония, пише в програмно обръщение към читателя главната редакторка Зоя Димитрова. А, чакай бе, тя нали беше говорител на ДАНС, викам си! Неее, сега станала обективна, градивна, разследваща, критикуваща и отрезвяваща журналистка. Чух, че и колегата Дачков работел във вестника. Я да видя той какъв е станал. А, той поне си е същият-плюе Костов. Някои неща, за добро или зло, не се променят. Между другото, Дачков получил по пощата оня доклад за корумпирани министри, за който говореше Алексей Петров. (Който няма нищо общо със случката защото е само „приятел на вестника”, по Кристина Патрашкова) И не били 10 корумпираните министри, а 15. Кои са, обаче, не знаем, защото са закодирани спрякори като седемте джуджета. Разработката „Игрословица” е пратена на Костов да се поблъска той. (пак Костов!) Най-интересното е, че на страниците за садива и луковици (и такива има във вестника!) не се натъкнах на теменужката на Костов. Нито на едноименна алергия в здравните рубрики. Но пък си оплакнах очите с подробно отвътре и отвън сниманата яхта на Доган. Айде, колеги, хаирлия да е, в другия брой очаквам летящата чиния! Да си призная, рових открай до край, та чак през програмата на телевизиите, за да намеря една жълтенийка за Бойко Борисов. Не би! Ивана и Георги Гергов, синът на Георги Първанов..Станишев вече го разбрахме. Три цвята, червено, както казваше Кешловски. Не че имам нещо против Борисов и новата власт, ама само на умряло куче нож тираж не прави! Верно, че иде конгрес на Партията, ама народа иска Бойко Борисов! Тя Салич измъкна, че премиерът не носи бельо, та Патрашкова ли?! И от толкова четене, забравих откъде съм тръгнала. Ей така става в тая държава, почваш от Кривия и пак там свършваш.

Share

4 коментара:

  1. Ралица,
    Просто в БГ е безнадеждно...

    ОтговорИзтриване
  2. Тъжна история...Като толкова много други истории в любимата ни иначе страна. Затова и си стегнах куфарите - стига толкова!
    Димо Райков - ДИРЕКТНО

    ОтговорИзтриване
  3. Бях решил да бягам и аз като децата, ама започна да става интересно. Не, че е преставало, ама сега е много-интересно вече!
    Ралица, и заради такива като теб няма да си тръгна. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Рали , гледаме те и те четем с удоволствие. Заради хора като теб, си заслужава да си българин !!А жълто-червената мутация "Галерия" , със и на -Бахур Дачков ,е временна полюция на постоянни печалбари !!

    ОтговорИзтриване