неделя, 3 ноември 2013 г.

На вниманието на компетентните органи: езикът на омразата е престъпление

Ангел Джамбазки, ВМРО: "Даваме на управляващата клика ултиматум за седмица да изчисти града от престъпния контингент нелегални имигранти или това ще свършим ние. Отказваме всякаква отговорност за това, което може да се случи с тези лица занапред наоколо."

Елена Ваташка, председател на Сдружението на българските футболни привърженици: "Ние знаем, че властимащите няма нищо да направят. Затова призовавам всички: почнете да се организирате и въоръжавате. Няма друг начин. Трябва да сме готови сами да се защитим. Държава няма. Полицията осем месеца си губи времето да охранява тези боклуци, вместо да пази живота на хората."

Конституция на Република България, Чл. 39. 
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

Наказателен кодекс, Глава трета ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ, Раздел I. Престъпления против равенството на гражданите (Загл. изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.)

Чл. 162. (1) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който употреби насилие срещу другиго или повреди имота му поради неговата раса, народност, етническа принадлежност, религия или политически убеждения, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

Източник на цитатите: официалният сайт на ВМРО

Share

28 коментара:

  1. Госпожо, Исус Хистос е препоръчвал на съмишлениците си следното: когато ти ударят една плесница по бузата - подай и другата. Да се защитиш срещу въоръжен престъпник, бил той българин или чужденец, с голи ръце е трудно. Предполагам, че поне с това ще се съгласите с мен. Хиляди възрастни хора бяха ограбени, бити и дори изнасилени в своите домове от "неизвестни" извършители. МВР охранява НС, МС, дипломатически мисии и други институции, но не и средностатистическите българи. Ето защо, призивите към самоотбрана и защита на твоя дом, семейство и вещи е препоръчителна. Ако Вие сте съгласна да бъдете наранена, ограбена или изнасилена - това си е ваш проблем, но не се надявайте, че българското законодателство вкл. и правосъдие ефективно ще Ви помогнат. Ваш Мирчо Димитров

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Защо не дойдете да минете по Пиреотска вечер след 2200. След това ще си говорим с Вас коиподлежат на преследване от закона на РБ.

    ОтговорИзтриване
  4. Ралице, Ралице от кой свят идваш. Когато разбереш за какво става въпрос, ще съжаляваш жестоко за казаното от теб. Съжалявам те искренно .

    ОтговорИзтриване
  5. Не е Ралица, която е жалка, а ти прост български народе!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Езикът е важен, да! Но нима не са важни и правата на българските граждани в собствената им държава? Тогава какво, освен нарушение на Конституцията, са студентските окупации, които погазват правата на останалите, искащи да работят и учат? А ултиматумите за оставка и нови избори какво са?

    ОтговорИзтриване
  7. http://4.bp.blogspot.com/-Z80iIg0pvWU/UnZe2XmpdqI/AAAAAAAASa0/8RUMOzXAJPU/s220/4.jpg това е знак на лявото - лява ръка в колективни пръсти

    ОтговорИзтриване
  8. Българите най-малко в ЕС се занимават с култура. 86% от българите не са участвали активно в каквато и да е културна дейност през последните 12 месеца. От останалите българи само 1% посочили занимаване с кино или фотография, с творческо писане или актьорска игра. 2% от сънародниците ни казали, че използват компютър за креативна дейност, свирят на инструмент или се занимават с рисуване, скулптура или занаят.

    Всеки шести българин е ползвал интернет за намиране на информация на културна тема, но 35% никога не са го правили.

    ДЯСНО!!!!!!! Дясното е против подпомагането на човешкото развитие от държавата. Ако дясното успее 100% .значи ще сме със сто години назад, а колко са били образовани тогава и са правили нещо културно. Колко кино, театър, библиотеки и читалища може да има само от изгода. Колко магисграли, метро и училища ще има построени от изгода. ??????????? Градските песни в дясното са само чалга!!

    ОтговорИзтриване
  9. Раличка е демократка, хуманистка и глобалистка, бе , ей ! "Душа дава" тя, "ама не свойта, а душата на народа" за светли мондиалистки и мултикултурни идеали! Как не можете да проумеете , бе?

    ОтговорИзтриване
  10. Виждам, че от блоговете-фаворити на Ралица е отпаднал Иво Инджев, но пък червеният плазмодий Александър Симов продължава да се кипри!
    Толерантността спрямо този урод, който задминава стилистиката и на РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО по Червенково време, много озадачава!

    ОтговорИзтриване
  11. Автопаркът на “Lease Cars”е съставен от луксозни автомобили и лимузини от най - висок клас и без конкуренция в България, даващо ни предимството
    на недостижимо добро съотношение между цена и качество, което е в полза на нашите клиенти.

    Комплексната услуга включва разнообразен минибар, съобразно изискванията на клиентите, обслужване от компетентен личен шофьор и голями възможности за допълнителни услуги.

    Макар, че автопаркът ни е разположен в София, осигуряваме обслужване и извън територията на столицата.
    http://limuzini.eu/

    ОтговорИзтриване
  12. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  13. Г-жо Ковачева, моля Ви консултирайте се с някой грамотен юрист за да не пишете повече такива небивалици. Макар и да сте цитирали коректно текстовете от НК, цитатите, които ги предхождат не са съставомерни, тъй като призоваването за "изчистване" от нелегални имигранти, може и трябва да се тълкува като призив органите на реда да се справят и преборят с нелегалната имиграция. А това за въоръжаването, естествено поставено в този контекст ( нелегалните имигранти) може да се тълкува като език на омраза, но разбира се, това поставяне сте го направили Вие с цел манипулативно изграждане на теза в желанат от вас посока.

    ОтговорИзтриване
  14. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

    ОтговорИзтриване
  15. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

    ОтговорИзтриване
  16. I certainly agree to some points that you have discussed on this post. I appreciate that you have shared some reliable tips on this review.

    ОтговорИзтриване
  17. Все си мисля, че със саморазправа до нищо добро няма да се стигне...Но пък като няма друг начин, трябва сами да се оправяме.

    ОтговорИзтриване
  18. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

    ОтговорИзтриване
  19. What an Awesome post. Just wanted to drop a comment and say, I am new to your blog and really like what I am reading. Thanks for sharing it.

    ОтговорИзтриване
  20. Къде мога да се запиша и да спася България докато левите боклуци и евро - либерали не са я опустошили напълно? Ясно е, че България е капана на ислямизма, които агресивно нахлува от Турция и иска да ни пороби. Българският народ трябва да се надигне против злото идващо от тези ислямски примитиви и да се противопостави със зъби и нокти на засилващата се бежанска ислямизация на Европа.

    ОтговорИзтриване