четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Веселин Маринов дебне отвсякъде

Веселин Маринов ме преследва. Серизоно ви казвам. От няколко дни Facebook ме залива с постове за раздялата на партийния бард и съпругата му Цветанка (е добре, не си ли помислихте още като се ожени, че я е избрал по името?!). Днес се наложи да пропътувам половин София и установих, че е залята с плакати за предстоящия концерт на Веселин Маринов. Смених три превозни средства и в трите хората трескаво прелистваха некви вестници с огромни заглавия: „Цветанка кръшнала на Веско”, „Веско не може да прежали Цветанка”, „В. Маринов: Раздялата ме вдъхновява да пея”. Прибрах се тичешком, заключих вратата, забраних на децата да пускат телевизора и надничам във Facebook крадешком, готова да избегна нападение от засада. Не съм забравила, че преди време получих и покана за приятелство от името на Онзи, който не бива да се споменава, но който и да стоеше зад нея я оттегли, след като публично се похвалих и предизвиках неколкодневното му дружно оплюване. Честно ви казвам, тревожна е работата. Като със съветските филми в петък вечер, за който помни толкова. Очаквам потното лице на запенения от сценична страст трубадур да цъфне и в учебника по музика за първи клас (дъщеря ми догодина е първокласничка, за Бога!), а текстът на „Нашата полиция” да се нареди до „Аз съм българче”.Аз още помня Карел Гот и „Шарено котле” на Нова година. Но все си мислех, че колелото на историята няма да се завърти толкова бързо, та децата ми да учат наизуст песните на новите партийни любимци. Обаче ей на, търкулнала се питката, обиколила си нивката и хам! „България и МВР” вървят вече като словосъчетание, а истината пак е една, както беше едно време. Ама вижте балета, не са ли като истински?!

Share

27 коментара:

  1. Чуден е балетът, чуден! Само трубадурът е по-чуден и от тях! :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми е странно какво означават думите: "Ако някой своя дълг прегази, моята полиция ме пази..."?
    До сега не съм чул някой корумпиран да е влязъл в затвора, било то политик, полицай, доктор или учител ако щеш!
    Хващат ги да, но каква друга работа вършат!?!? Събират ли нужните доказателства? Съхраняват ли ги и предават ли ги на прокурора по уставния ред?
    И не на последно място имат ли интерес от това?
    Или интереса им е някъде другаде - например в къщи на масата...?
    Гледаме сериали за това как го правят на запад. Гледаме и за покварени ченгета там. И как се третират от обществото и от колегите ми. Вярно това са само филми, ама как един не се замисли защо тези филми всяват такива емоции и създават впечатлението, че накъде по света полицията наистина пази гражданите си.
    А тук ние гледаме масата. Гледаме я и се чудим какво и как ще сложим утре нещо на нея. И това ни води напред...
    А да, също така се радваме ако може да смачкаме нечий фасон...
    А ето как го правят по света

    И не подминавайте думите:

    Македонска полициja
    По-добра е и од ЦИА
    Коj во раце kе и падне,
    што се родил kе се кае!..

    ОтговорИзтриване
  3. Мдааа... петък вечер - съветски филм, земетресение...
    Беше лошо... Не като сега - по цял ден всякакви сапунки, дилърчета и рекетьорчета по училищата...

    ОтговорИзтриване
  4. Разликата е, че македонската песен е създадена именно като виц и ирония – за пръв път е представена на някакаъв фестивал на хумора и забавата в Македония. Докато "нашата полиция" си е ...

    ОтговорИзтриване
  5. И за моя вкус В.Маринов е мазничък и гнусничък, но не бих го избрал за обществен враг номер 1, обаче, човек някой път търси на кого да си го изкара, в тези трудни времена. Обикновено си избираме някой по-беззащитен. Често даже пострадват и близките ни, децата ни.
    А Веско (зло) не мисли, той си пее човекът...

    ОтговорИзтриване
  6. И на мен ми идва в повече Дори мислех нищо да не коментира -това е наказанието -да не говорим за него и други такива. НО не издържах

    ОтговорИзтриване
  7. Ами че то и нашата песен си е хумористична. Цяла България се смее като я слуща - някои от умиление, други от възхита, трети от съжаление...
    Е има и такива дето ни се плаче.

    А иначе изпълнителя е №1, само че такива "певци" са по скоро просто участници като онези с циците, които освен участие не влагат никакво друго творчество в това което правят.

    ОтговорИзтриване
  8. В петък не беше само филма съветски, а цялата програма.

    ОтговорИзтриване
  9. Ралица (прощавай, че на "ти"), просто страшно ме кефиш с тоя текст!!

    ОтговорИзтриване
  10. Ралица е отново тук. Страшно се радвам. Поздрави и пожелания за повече текстове!

    ОтговорИзтриване
  11. Ах, информационная программа „Время” - един истински кошмар от моето детство... Веселин Маринов също е кошмар, но сега човек може поне да емигрира свободно и повече никога да не го чува.

    ОтговорИзтриване
  12. Пя си Весето за червено вино на "Партията" и звезда стана,тя и Петето Боюклиевото така.
    Пак си пее и Весето, друго иметон но пак "Партията".За съветските филми нама да плачкате,завръщат се пак скоро.Спокойствие и здрава храна,ако ви се намира все още.

    ОтговорИзтриване
  13. ехехеххехе, този маринов направо е уникален пич, поздрави

    ОтговорИзтриване
  14. Просто... е потресаващо ::(((((( Направо е некоментируемо... това "Гордост е да служиш в редовете на България и МеВеРе..."

    ОтговорИзтриване
  15. Хмммчи луд умора има ли... проприо ниенте да фаре!

    ОтговорИзтриване
  16. Хахахаха! Ми Веско си е амбициозен, не се знае до къде ще стигне! И на мен ми е изключително странно как винаги преди концерт всичко е облепено с негове плакати, как идват хора от дълбоката провинция, за да го гледат в зала 1 на НДК със престари рейсчета. Вече се знам, че има ли такива паркирани около НДК-то или ще има партиини събрания или концерт на Веско.

    ОтговорИзтриване
  17. В личен план спасението от "веско" е Моцарт.
    В обществен - няма спасение...

    ОтговорИзтриване
  18. Веселин Маринов доста се раздава на сцената. И наистина е навсякъде хахах на вън по улиците е пълно с негови плакати. Често го рекламират и за концерти!Забавна статия.

    ОтговорИзтриване
  19. Здравата го тресе сценичната треска, а иначе си пее хубаво човекът и има хубави песни, само тази с родната полиция е наистина малко неудачна.Не му се ядосвай много, а разгледай различните вип оферти в интернет, там със сигурност няма да попаднеш на Веселин Маринов.

    ОтговорИзтриване
  20. Явно определено те преследва този Веселин Маринов.Забелязала съм, че колкото повече човек се вглежда в нещо и си втълпява , започва все повече да му се случва.Ако иска да се скриеш от някой и да не го виждаш, съдбата така поставя картите, че се срещате точно там където най-малко си очаквал.В момента, в който забравиш за Веселинчо, ще видиш , че ще се отървеш от него и няма да го виждаш по вестници и плаката.Качила си и клипче, така и не можах да разбера точно тази песен за МВР, на сериозно ли е песента или някакъв намек как би трябвало да бъде.Само да споделя, че и на мен ми се е случвало един вид да ме преследва нещо, и е много неприятно.

    ОтговорИзтриване
  21. Клипа на Веселин Маринов е много приятен, песничката първият път като я слушах доста се смях, но човека се надява нещата така да се променят, че да имаме такова отношение към тях.Определено и според мен те преследва, но човек като си набие в главата нещо само това ми се върти и с това се сблъсква.Понякога си мисля, че ще излезе правилно изказването, че нашите мисли се сбъдват.Наистина гледаме сериали за това как го правят на запад. И как се третират от обществото и от колегите ми по висшестоящите. Вярно това са само филми, ама как един не се замисли защо тези филми всяват такива емоции и създават впечатлението, че накъде по света полицията наистина пази гражданите си.Това е хубав въпрос.Поздравления за статията.

    ОтговорИзтриване
  22. Нямаш късмет явно.Благодаря за споделения клип на тази песен.Много говореха за нея.

    ОтговорИзтриване
  23. Да, съгласна съм, че в тази песен има малка доза хумор или по скоро ни изглежда като тип пародия имайки предвид самата обстановка и положението в тази сфера. Но все пак някога може да се оправят нещата и да почнем да ги възпеляваме и да ги уважаваме с това, което постигат и правят за нас преди всичко.Статията е страхотна. Когато дойде време за негов концерт съм съгласна, че от всеки ъгъл те дебне , ту от някой билборд, ту от реклами по телевизията.

    ОтговорИзтриване